Wijnbeschrijving
Château Guillaume Blanc – Bordeaux Supérieur AOC 2019
Krachtige houtgerijpte Bordeaux Supérieur!
Bordeaux Supérieur van Château Guillame Blanc is een heldere robijnrode wijn met de overheerlijke geuren van rode bessen, kersen en specerijen. De smaak is zacht en evenwichtig met fluweelzachte tannines. De volle en fruitige aroma’s vermengen zich met tonen van toast en vanille die de wijn dankt aan de acht maanden lange rijping op houten vaten.
De wijn een heeft mooie, lange en zachte afdronk en is gemaakt van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
Bordeaux Supérieur
Bordeaux Supérieur is een appellation in het beroemde gebied Bordeaux. De rode wijnen zijn, zoals hun naam al aangeeft, bedoeld als een ‘superieure’ vorm van standaard Bordeaux AOC wijnen. Er zijn dan ook strengere regels voor Bordeaux Supérieur. Zo moeten de wijngaarden voldoen aan hogere plantdichtheden. Het idee hierachter is dat nauw aangeplante wijnstokken harder moeten vechten om te overleven.
Dit resulteert in sterkere en diepere wortelsystemen en gezondere wijnstokken. Ook het alcoholpercentage dient iets hoger te zijn, namelijk tien procent in plaats van negen en een half procent.
Château Guillame Blanc
De naam en het Château Guillame Blanc is ontstaan in de zestiende eeuw in het vestigingsstadje Sainte-Foy-la-Grande. In die tijd was er een aanzienlijke wijnhandel en een van de rechters van de stad kreeg een eigen landgoed toegewezen. Het landgoed werd vernoemd naar deze rechter met de naam Guillame Blanc.
Vandaag de dag is Château Guillame Blanc het toneel van schitterende klassieke kwaliteitswijnen en deze prachtige Bordeaux Supérieur is daar een prachtig voorbeeld van. Merlot en Cabernet Sauvignon zijn de belangrijkste druiven van dit Château. De druiven worden met de hand geoogst en worden daarna in de grote kelder van het huis nog een aantal maanden vertroeteld op hout. Dit geeft een mooie verfijning en een goede balans aan de wijnen. Deze zorg en aandacht heeft al menig maal geresulteerd in het behalen van internationale medailles en waarderingen.