Wijncentrale FAQ – Veelgestelde vragen

Verkoopt Wijncentrale.be zelf wijnen?

Neen, wij verkopen zelf geen wijnen maar ‘centraliseren’ de aanbiedingen van verschillende online wijnshops.

Hoe een wijn bestellen?

Een wijn aankopen gaat zeer eenvoudig:

  1. ga naar de gewenste wijn op deze website
  2. klik op een bestelknop je komt dan automatisch op de juiste pagina van de juiste webshop
  3. plaats je bestelling online

Hoelang zijn de aanbiedingen geldig?

Wij weten niet op voorhand wanneer de wijnhandels hun prijzen zullen aanpassen. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal flessen op voorraad, het succes van de promotie (veel of weinig verkoop), prijsaanpassing van het betreffende wijnhuis, enz.

Sommige aanbiedingen zijn slechts één dag geldig, anderen enkele weken. Daarom vermelden we steeds “Tijdelijke aanbieding”.

Waarom is er soms een prijsverschil tussen Google en Wijncentrale.be?

Google afficheert in de zoekresultaten de prijs die hun algoritme de laatste keer gezien heeft toen ze de betreffende pagina van onze website indexeerden. Deze indexatie kan van enkele dagen geleden zijn (soms zelfs langer), daar hebben wij spijtig genoeg weinig of geen invloed op.

Als een prijs recent werd aangepast op onze website dan kan Google dus tijdelijk nog de vorige (hogere of lagere) prijs vermelden.
Dit probleem doet zich voor bij alle online shops maar valt sneller op bij producten waarvan de prijzen regelmatig veranderen.

Waarom is er soms een prijsverschil tussen Wijncentrale.be en de betreffende wijnhandel?

Alhoewel wij al het mogelijke doen om correcte prijzen te afficheren, kan het soms gebeuren dat er verschillen zijn. In dat geval is het steeds de prijs op de website van de betreffende wijnhandel die geldig is.

Gelieve een prijsverschil aan ons door te geven a.u.b. zodat we het direct kunnen aanpassen. Je kan ons bereiken via e-mail contact@wijncentrale.be.

Hoe is een prijsverschil te verklaren?

Elke ochtend ontvangen wij de aangepaste prijzen van de wijnhandelaars en updaten onze website.

Een verschil in prijs kan bijgevolg soms gebeuren als:

  • de prijs later op de dag wordt aanpast. In dit geval zal onze website meestal de volgende dag (na de ochtend-update) de nieuwe prijs vermelden.
  • de wijnhandel de aangepaste prijs niet of pas enkele dagen later doorgeeft.

Wat betekent “Verwacht / Tijdelijk uitverkocht” en zijn deze wijnen bestelbaar?

Wijnen met de status “Verwacht / Tijdelijk uitverkocht” zijn wijnen die:

  • ofwel voor de eerste keer bij de wijnhandel zullen gaan verkocht worden maar nog verwacht worden
  • ofwel tijdelijk uitverkocht zijn maar binnenkort terug verwacht worden

Vele van deze wijnen zijn reeds bestelbaar. Je kan dit snel controleren door naar de betreffende wijnhandel te gaan via de “Bestel Nu” knop. Indien de wijn reeds bestelbaar is dan zal dit duidelijk vermeld zijn, bijvoorbeeld “Dit product wordt op 02-03 verwacht. U kunt nu alvast bestellen”.

Waarom soms aparte bestelknoppen per land?

Er zijn wijnhandelaars met een webshop waarop ze bestellingen aanvaarden voor levering in verschillende landen, zoals vivino.com. In dit geval tonen we slechts één bestelknop.

Sommige wijnhandelaars hebben echter een specifieke webshop per land, denk bijvoorbeeld aan wijnbeurs.be en wijnbeurs.nl of wijnvoordeel.be en wijnvoordeel.nl. Deze webshops aanvaarden alleen bestellingen uit het betreffende land. In dit geval tonen we twee bestelknoppen, één voor levering in België en één voor levering in Nederland. Als bezoeker, Belg of Nederlander, kan je dan direct doorklikken naar de juiste webshop.

Wat is de levertermijn?

We werken alleen samen met webshops die je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen leveren, tenzij anders vermeld bij de betreffende wijn.

De meeste webshops tonen de exacte leverdatum tijdens het bestelproces.

Specifieke vragen, wijzigingen, annulaties, enz. ?

Vermits we zelf geen wijn verkopen hebben we ook geen enkele persoonlijke informatie over jou, noch over je bestelling, betalingsgegevens of leveringstermijn.

Je kan daarom alle specifieke vragen het beste direct stellen aan de betreffende wijnleverancier, m.a.w. de wijnhandel waar je de bestelling wenst te plaatsen of geplaatst hebt.

De contactpagina’s van onze belangrijkste partners kan je vinden via onderstaande links: