Privacyverklaring & Cookiebeleid

 

Privacyverklaring (Privacy Policy)

De bescherming van persoonlijke gegevens is voor ons van het hoogste belang. In deze privacyverklaring beschrijven we hoe we persoonsgegevens verwerken en welke maatregelen er worden genomen om de bescherming van persoonlijke gegevens te garanderen conform de Belgische privacywetgeving en de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Met deze toelichting wensen we u duidelijk te informeren hoe we zorg dragen voor uw gegevens.

Welke persoonsgegevens verwerken we?

Alle informatie op deze website is beschikbaar zonder dat expliciet persoonsgegevens moeten worden verstrekt.

In bepaalde gevallen kan iemand echter zelf persoonlijke informatie doorgeven, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar ons contactadres of als inschrijving op een nieuwsbrief. In dit geval beschikken we over het e-mailadres en eventueel de naam, voornaam en mogelijk andere gegevens die de persoon ongevraagd zou kunnen doorgeven.

Telkens een bezoeker op de website komt, kunnen we op basis van cookies en gelijkaardige technologieën verschillende gegevens verzamelen, zoals het surfgedrag, de herkomst en de gebruikte zoektermen. Meer informatie over de manier waarop wij cookies gebruiken kan je terugvinden in ons Cookiebeleid.

Waarvoor gebruiken we persoonsgegevens?

De ontvangen persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om onderstaande doelen te realiseren:
  • het kunnen beantwoorden van de vragen die gesteld worden
  • het periodiek sturen van een nieuwsbrief waarvoor men zich inschreef
  • de website te verbeteren, optimaliseren en veiliger te maken door het gebruik van anonieme statistieken
  • om relevante advertenties te tonen die passen bij de interesses van de gebruiker

Wij geven daarbij de volgende garanties:

  • persoonsgegevens worden enkel ingezameld en verwerkt om de gevraagde informatie te verstrekken of om een betere dienstverlening te kunnen realiseren
  • de verwerking van uw persoonsgegevens blijft beperkt tot de beoogde doelstelling
  • persoonsgegevens worden nooit verkocht aan derden
  • wij nemen de best mogelijke veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat er misbruik zou gemaakt worden van persoonsgegevens

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

We houden persoonsgegevens niet langer bij dan nodig voor de doeleinden waarvoor ze werden verzameld en houden hierbij rekening met het feit dat sommige gegevens voor bepaalde tijd moeten worden bijgehouden om te voldoen aan bepaalde wetgeving. Concreet betekent dit dat we alle types gegevens 10 jaar bijhouden.

Wat zijn de rechten van gebruikers van deze website?

Het recht op gegevensbescherming is een fundamenteel recht in de Europese Unie. Hieronder lijsten we op welke rechten gebruikers hebben:

  • recht van inzage
  • recht op rectificatie
  • recht op gegevenswissing
  • recht op beperking
  • recht op overdraagbaarheid
  • recht van bezwaar
  • recht van bezwaar tegen direct marketing
  • recht om toestemming in te trekken
  • recht om klacht in te dienen

Al deze rechten kan men uitoefenen door ons te contacteren op ons contactadres of e-mailadres.


Cookiebeleid (Cookie Policy)

Waarom gebruiken we cookies?

Zoals de meeste websites maakt ook deze website gebruik van cookies omdat ze ons toelaten om de gebruikerservaring te verbeteren. Dankzij cookies kunnen we o.a.:
  • de website optimaliseren door het gebruik ervan te analyseren (o.a. aantal bezoekers, meest bezochte pagina’s, gemiddelde bezoekduur, gebruik van de navigatie, foutmeldingen, enz.)
  • het gebruiksgemak vergroten door gebruiksvoorkeuren bij te houden zodat men niet steeds dezelfde informatie moet ingeven bij terugkerend bezoek
  • de veiligheid en snelheid van de website verbeteren
  • relevante advertenties tonen die aansluiten bij de interesses van de bezoekers

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine passieve tekstbestandjes die bij het bezoek van een website automatisch, via de webbrowser, op uw toestel (computer, tablet, smartphone, smart TV, .. ) worden opgeslagen.

De meeste cookies bevatten een unieke code die toelaat om de browser en/of toestel te herkennen gedurende het bezoek aan de website (de tijdelijke 'sessie' cookies) of bij latere, terugkerende bezoeken (de langdurige of ‘permanente’ cookies).

Er kunnen ook andere technologieën gebruikt worden zoals pixels, tags, SDK’s (Software Development Kits) en andere trackers. Vermits al deze technologieën dezelfde doeleinden hebben kunnen we hiervoor in dit Cookiebeleid de populaire term ‘cookies’ blijven gebruiken.

Welke soorten cookies gebruiken we?

Noodzakelijke of essentiële cookies

De noodzakelijke cookies zijn essentieel voor de goede werking van de website. Ze zorgen er o.a. voor dat alle functionaliteiten van de website kunnen gebruikt worden.

Vermits deze cookies technisch noodzakelijk zijn worden ze altijd geplaatst als iemand de website bezoekt. Hiervoor is geen toestemming nodig en geldt er alleen deze informatieplicht.

Functionele cookies

Met functionele cookies kunnen we de gebruikerservaring verbeteren en persoonlijker maken door extra functies. Ze zorgen dat we bepaalde gegevens kunnen onthouden, zoals bijv. uw taalvoorkeur, zodat u die niet telkens opnieuw hoeft in te voeren wanneer u de website opnieuw bezoekt. De informatie die deze cookies verzamelen is anoniem. Ze kunnen uw activiteiten op andere websites niet traceren.

Deze cookies maken dus het gebruik van de website gemakkelijker maar u kan deze cookies weigeren en de basisfuncties van de website zullen blijven werken.

Analytische cookies

Deze cookies worden ook 'statistische cookies' of 'prestatie cookies' genoemd ze het mogelijk maken om gegevens te verzamelen over het gebruik van de website zodat we de gebruikservaring kunnen verbeteren. Ze helpen ons evalueren hoe bezoekers door de site navigeren en gebruiken. Ze verzamelen bijvoorbeeld het aantal bezoekers, de datum en tijd van het bezoek, de webpagina’s die bezocht worden en de tijd die gebruikers doorbrengen op een bepaalde pagina en de website.

Wij doen hiervoor ook een beroep op cookies van derden:

U kan ervoor kiezen om deze cookies niet te aanvaarden zodat ze niet geplaatst worden.

Marketing cookies

Onze serviceproviders kunnen, net als wij, marketing cookies gebruiken om advertenties te laten zien die relevant zijn voor de bezoeker en beter aansluiten bij zijn interesses. Zo kunnen we cookies voor targeting of reclame gebruiken om de advertenties en inhoud aan te passen die men op onze website ziet.

U kan ervoor kiezen om deze cookies niet te aanvaarden zodat ze niet geplaatst worden.

Hoelang blijven cookies bestaan?

  • Tijdelijke cookies of 'sessie cookies' worden voor een beperkte duur opgeslagen in je browser, ze worden automatisch gewist als je je browser sluit (einde van de sessie)
  • Permanente cookies blijven in je browser staan tot hun einddatum bereikt is, tenzij je ze zelf verwijdert via de internetopties van je browser

Hoe cookie voorkeuren instellen? Hoe cookies weigeren, aanvaarden of wissen?

Wanneer men voor de eerste keer op de website komt vragen we via het cookie instellingen-scherm om aan te geven voor welke doeleinden onze website cookies mag plaatsen. Men kan dan kiezen welke cookies mogen gebruikt worden.

Indien gewenst kan men in de browser cookies uitschakelen, verwijderen of de instellingen ervan aanpassen (algemeen of voor specifieke websites). Belangrijk: als men alle cookies uitschakelt zullen de meeste websites wel niet meer optimaal functioneren!

Als u de instellingen voor cookies in uw browser wil aanpassen dan kan u hieronder de links naar de instructies van de meest gebruikte browsers terugvinden:


Beheer

Deze website wordt beheerd door RODECTA bv, Wanninkhovelaan, 2610 Wilrijk, België.
Website: www.rodecta.be

Voor alle vragen, suggesties, opmerkingen of eventuele klachten kan u terecht op het e-mailadres


Laatst bijgewerkt op 25 september 2022.