Interessante wijnsites

Handige links voor de wijnliefhebber. Een overzicht van de beste online webshops, sites voor wijninformatie en beoordelingen, sites voor wijnlessen, enz.

Beste online wijnshops

Hier zijn enkele populaire webshops voor de online aankoop van wijnen in België en Nederland:

Wijnshops in België

 1. Berevini.com (www.berevini.com): BereVini.com is een Belgische online webwinkel waar je een groot assortiment aan Italiaanse wijnen vindt. Enkel originele Italiaanse wijnen en dit uit alle regio’s en in alle prijsklassen. Je kan er ook je eigen proefpakket samenstellen want bestellen per fles is mogelijk.
 2. Wijnbeurs.be (www.wijnbeurs.be): Wijnbeurs.be is een online wijnwinkel die zich richt op de Belgische markt. Ze bieden een uitgebreid assortiment wijnen uit verschillende landen en regio’s, variërend van bekende wijnstreken tot minder bekende gebieden. Wijnbeurs.be werkt samen met wijnhuizen en wijnmakers om een gevarieerd aanbod aan wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden. Ze hebben een selectie van rode wijnen, witte wijnen en mousserende wijnen, evenals speciale wijncollecties en aanbiedingen. Daarnaast geven ze ook proefnotities, wijnbeschrijvingen en wijnadvies om klanten te helpen bij het maken van hun keuze.
 3. Wijnvoordeel.be (www.wijnvoordeel.be): Wijnvoordeel is een online wijnwinkel die zich richt op kwaliteitswijnen tegen scherpe prijzen. Ze bieden een breed scala aan wijnen uit verschillende landen en regio’s, inclusief speciale aanbiedingen en wijnpakketten.
 4. Colruyt (www.colruyt.be): Colruyt is een grote supermarktketen in België met een uitgebreide selectie wijnen. Hun online winkel biedt een breed scala aan wijnen, variërend van betaalbare opties tot premium flessen. Ze hebben ook regelmatig aanbiedingen en promoties.
 5. Delhaize (www.delhaize.be): Delhaize is een andere bekende supermarktketen in België die een verscheidenheid aan wijnen aanbiedt. Hun webshop heeft een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio’s, evenals speciale selecties en exclusieve flessen.

Wijnshops in Nederland

 1. Wijnbeurs.nl (www.wijnbeurs.nl): Wijnbeurs.be is een online wijnwinkel die zich richt op de Nederlandse markt. Ze bieden een breed scala aan wijnen, inclusief rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen en mousserende wijnen. Wijnbeurs.nl werkt samen met gerenommeerde wijnhuizen en importeurs om een gevarieerd assortiment van hoge kwaliteit aan te bieden. Ze hebben een focus op kwaliteitswijnen uit klassieke wijnregio’s, maar bieden ook interessante wijnen uit opkomende wijnlanden en regio’s. Naast het aanbieden van wijnen, voorziet Wijnbeurs.nl ook in proefnotities, wijn- en spijsadvies en wijnpakketten om aan verschillende smaakvoorkeuren en gelegenheden te voldoen.
 2. Wijnvoordeel.nl (www.wijnvoordeel.nl): Wijnvoordeel is ook actief in Nederland en biedt een vergelijkbare ervaring als in België. Ze staan bekend om hun scherp geprijsde kwaliteitswijnen uit verschillende landen en regio’s, met speciale aanbiedingen en wijnpakketten.
 3. Gall & Gall (www.gall.nl): Gall & Gall is een bekende Nederlandse drankenspeciaalzaak met een uitgebreid assortiment wijnen. Hun webshop biedt een breed scala aan wijnen, variërend van betaalbare opties tot premium en exclusieve flessen. Ze hebben ook regelmatig aanbiedingen en exclusieve online deals.
 4. Albert Heijn (AH) (www.ah.nl): Albert Heijn is een grote supermarktketen in Nederland met een brede selectie wijnen. Hun webshop biedt een verscheidenheid aan wijnen uit verschillende prijsklassen en landen. Ze hebben ook een handige “Wijnmarkt” waar je speciale aanbiedingen en kortingen kunt vinden.

Wijninformatie en beoordelingen

Onderstaande websites worden vaak geraadpleegd door wijnliefhebbers vanwege hun uitgebreide informatie en betrouwbare wijnbeoordelingen.

 1. Wine Spectator (www.winespectator.com): Wine Spectator is een toonaangevende bron voor wijnclassificaties, beoordelingen en nieuws. Ze bieden uitgebreide informatie over wijnen van over de hele wereld, evenals artikelen over wijn- en voedselparen, wijnbouwgebieden en proefnotities.
 2. Wine Enthusiast (www.wineenthusiast.com): Wine Enthusiast is een bekende publicatie die zich richt op wijncultuur, nieuws, beoordelingen en aanbevelingen. Hun website biedt toegang tot duizenden wijnclassificaties, evenals artikelen over wijnstijlen, wijnproductie en proeftechnieken.
 3. Vivino (www.vivino.com): Vivino is een populaire wijn-app en website die gebruikers in staat stelt om wijnen te beoordelen, recensies te lezen en prijzen te vergelijken. Met behulp van de camera van een smartphone kunnen gebruikers zelfs etiketten scannen om informatie over een specifieke wijn te verkrijgen.
 4. Wine-Searcher (www.wine-searcher.com): Wine-Searcher is een uitgebreide zoekmachine voor wijn. Gebruikers kunnen zoeken naar specifieke wijnen, prijzen vergelijken en winkels vinden die bepaalde wijnen op voorraad hebben. De website biedt ook wijnrecensies, nieuws en artikelen over de wijnindustrie.
 5. Decanter (www.decanter.com): Decanter is een gerenommeerd Brits wijntijdschrift dat zich toelegt op wijnnieuws, beoordelingen, proefnotities en wijnevenementen. Hun website bevat artikelen geschreven door wijnexperts, begeleide proeverijen en informatie over wijnregio’s over de hele wereld.

 

Online wijnlessen

Hier zijn enkele populaire online wijnlessen op YouTube om snel je wijnkennis te vergroten:

 1. Wine Folly (www.youtube.com/@Winefolly): Wine Folly is een bekend YouTube-kanaal dat zich richt op het educatief en toegankelijk maken van wijn. Ze bieden een breed scala aan video’s waarin verschillende aspecten van wijn worden behandeld, zoals proeven, wijnregio’s, druivenrassen en wijn- en voedselparen.
 2. Jancis Robinson’s Wine Course (www.youtube.com/@jancis.robinson): Jancis Robinson is een gerenommeerde Britse wijnschrijver en Master of Wine. Haar YouTube-kanaal bevat een uitgebreide wijnlesserie waarin ze verschillende onderwerpen behandelt, variërend van basisprincipes van wijnproeven tot geavanceerde onderwerpen zoals wijnbouwgebieden en wijnproductie.
 3. GuildSomm (www.youtube.com/@GuildSomm): GuildSomm is een educatieve organisatie voor professionals in de wijn- en drankindustrie. Ze hebben een YouTube-kanaal waar ze video’s delen met informatieve wijnlessen en proeftips. Hun inhoud is gericht op zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers.
 4. The Wine Show (www.youtube.com/@WineShowTV): The Wine Show is een populaire televisieserie over wijn, maar ze hebben ook een YouTube-kanaal waar ze enkele van hun afleveringen en clips delen. In de serie worden verschillende wijnregio’s verkend, proeverijen gehouden en worden wijnmakers geïnterviewd.
 5. The World of Wine with James Suckling (www.youtube.com/@jamessucklingtv): James Suckling is een bekende wijnjournalist en -criticus. Op zijn YouTube-kanaal deelt hij video’s waarin hij verschillende aspecten van wijn bespreekt, waaronder wijnregio’s, druivenrassen en proeftips.
 6. Wine with Julien (www.youtube.com/@YouTubeJulien): Julien Miquel is een Franse wijnblogger en sommelier. Op zijn YouTube-kanaal deelt hij informatieve video’s over wijn, inclusief proefnotities, wijnregio’s en wijncultuur.