Op voorraad

Château Croix du Rival – Lussac Saint-Émilion 2018 ‘Cuvée Tradition’ (6 flessen in kist)

99,99

Deze ‘Tradition’ Lussac Saint-Émilion van Château Croix du Rival is een krachtige Bordeauxwijn vol rijp fruit en verfijnde kruiden die kan zich meten met de beste Grand Crus uit Saint-Émilion.

Deze wijn is gemaakt van Merlot druiven die mochten rijpen aan wijnstokken tot vijftig jaar oud in de wijngaard van Château Croix du Rival. De wijngaard bevindt zich op de beste terroirs van Lussac, pal naast het wereldberoemde Saint-Émilion. De druiven van Croix du Rival profiteren van dezelfde gunstige omstandigheden als die van de gerenommeerde buurman.

Deze Château Croix du Rival is met recht een ‘Grand Vin de Bordeaux’.

6 flessen / kist

Wijnbeschrijving

Château Croix du Rival – Lussac Saint-Émilion 2018 ‘Cuvée Tradition’ (6 flessen in kist)

Robuuste Bordeaux in verfijnde stijl!
Diep donkerrode wijn, die overtuigt als Grand Vin de Bordeaux. Afkomstig van de beste wijngaarden in Lussac, verleidt deze wijn de neus met geurige aroma’s van cassis, een vleugje kruidnagel en de warme tonen van cederhoud. In de mond zijn het de smaken van braam, kers, zwarte bes en vanille die iedere wijnliefhebber om de vingers winden. Met aangenaam stevige, nog jonge tannines, laurier, peper en power.

Een stoere en robuuste Bordeaux en toch zo bijzonder verfijnd en fris van stijl. Heerlijk.

Château Croix du Rival

Met deze krachtige en toch zo verfijnde Bordeauxwijn toont Château Croix du Rival de klasse van de rechteroever weer eens aan. De Merlotdruif die is gebruikt voor deze prachtwijn komt namelijk van een magnifieke wijngaard in het archeologische gebied rondom Villa Lucciacius, waarnaar Lussac is vernoemd.

Al voor onze jaartelling profiteerden de druiven hier van de bijzonder gunstige omstandigheden en dat doen ze gelukkig nog altijd. De wijngaard heeft namelijk een bodem van klei- en kalksteen, identiek aan die van de betere plateaus van buurman Saint-Émilion. Logisch dus dat Château Croix du Rival dezelfde druiven in de wijngaard heeft staan als de buurman. Met Merlot – waar deze wijn van is gemaakt – als dominante druif, aangevuld met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Trotse bezitters van het wijndomein zijn Didier Mique en Stephan von Neipperg. De twee mannen, die hun naam hebben gevestigd in de wijnwereld, waren met enkele al even zo gepassioneerde vrienden al geruime tijd op zoek naar geweldige terroirs in de vergeten appellaties van Bordeaux om daar uitzonderlijke wijnen te maken. In 2007 kochten ze daarom Château Croix du Rival met de prachtige wijngaard op de beste gronden in Lussac. Waar nodig werd de wijngaard opnieuw beplant. Sterke stokken, waarvan sommige meer dan vijftig jaar oud, bleven staan waardoor de stokken een gemiddelde leeftijd hebben van een respectabele 25 jaar. De opbrengst van die wijnstokken wordt eerst toevertrouwd aan traditionele betonnen vaten, waarna een deel zo’n vijftien maanden rijpt op nieuwe vaten van Frans eikenhout. Dat geeft deze Merlot de fruitigheid en kracht die zo typerend is voor de grote Grand Crus uit het naastgelegen Saint-Émilion.

Grote wijnen langs bedevaartsroute

Liefhebbers van de grote wijnen uit dit deel van Bordeaux herkennen het kruis (la croix) dat het etiket van deze prachtwijn siert. Dat geldt ook voor de gepassioneerde wandelaars die de fameuze pelgrimsroute naar Santiago de Compostella hebben gelopen. De kruizen markeren namelijk van oudsher de route naar het bedevaartsoort en hebben ook een plekje gekregen op de wijnflessen die worden gevuld langs de route. Zo is zijn de typische kruizen onder meer terug te vinden op het etiket van wijnen uit Lalande de Pomerol en dus op deze Château Croix du Rival uit Lussac.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Croix du Rival - Lussac Saint-Émilion 2018 'Cuvée Tradition' (6 flessen in kist)
EAN-code8719418017723
Wijnsoort/kleur

,

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux, Libourne, Lussac Saint-Émilion

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16 °C

Prijs€ 99,99 / kist  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per kist

6 wijnflessen