Truffe d’Or – Cabernet Sauvignon 2020

7,99

100% Cabernet Sauvignon is zeldzaam, maar we vonden er één in Zuid-Frankrijk met een uitstekenende prijs-kwaliteitverhouding: fruitig, rijk en soepel vol zwarte bessen. Een smaakvolle verrassing!

Rode wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
Druivenras: Cabernet Sauvignon
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Truffe d’Or – Cabernet Sauvignon 2020

Fruitige volbloed Cabernet van rijke oogst
De Cabernet Sauvignon druif boekte zoveel succes dat de Black Label van Truffe d’Or (voorheen bekend als Truffe Noire) opnieuw een feit is. De laat rijpende druif profiteerde van de lange en warme nazomer in de Franse Pays d’Oc. Daarom konden de Cabernet druiven in volrijpe staat geplukt worden. En dat proeft u in deze fruitige en soepele Franse rode wijn.

Cabernet Sauvignon

De kracht van de Cabernet Sauvignon druif zit hem in zijn veelzijdigheid. De druif kan zich namelijk aan bijna elk klimaat aanpassen en nog steeds mooie rode wijnen voortbrengen. Alleen in zeer koele klimaten komt de druif niet optimaal tot zijn recht. Frankrijk is de thuishaven van Cabernet Sauvignon. Mondjesmaat worden er 100% Cabernet Sauvignon gemaakt, maar het is vooral de beroemde blend met Merlot, Cabernet Franc en soms Petit Verdot die bij het grote publiek bekend is. Deze soepele rode Pays d’Oc wijn bewijst dat ook Cabernet zonder aanvulling van andere druiven ook heerlijke rode wijn voortbrengt.

Wijnfiche

WijnnaamTruffe d'Or - Cabernet Sauvignon 2020
EAN-code3700619338606
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2025

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

Romig, Stevig, Zacht

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 7,99 / fles  
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs.be of Wijnbeurs.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen