Château Le Grand Moulin – Blaye Côtes de Bordeaux 2019 ‘Cuvée Prestige’

12,99

In Bordeaux vonden wij deze Blaye Côtes de Bordeaux van Château Le Grand Moulin. Het is een waar juweeltje dat werkelijk overladen is met medailles en lovende beoordelingen.

Al sinds 1904 maakt men op Château Le Grand Moulin de mooiste klassewijnen en het vlaggenschip is de ‘Cuvée Prestige’, die alleen in topjaren en in slechts een beperkte oplage wordt gemaakt.

Rode wijn van 2019
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bordeaux
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Château Le Grand Moulin – Blaye Côtes de Bordeaux 2019 ‘Cuvée Prestige’

Medaillekanon uit Bordeaux!
De Cuvée Prestige is een zeer indrukwekkende en smaakvolle wijn waar de geuren van rijp fruit als bramen en zoete kersen werkelijk het glas uitstuiven. In de smaak is de wijn zeer intens met indrukken van vanille, koffie en cederhout. De afdronk is magnifiek en zijdezacht. Een pure smaaksensatie die u niet mag missen!

Château Le Grand Moulin

Het schitterende wijnhuis Château Le Grand Moulin ligt op een prachtige locatie in Saint Aubin de Blaye in het hart van de appellation, beter bekend als Blaye Côtes de Bordeaux. Op een afstand van 50 kilometer ten noorden van Bordeaux, op de uitgestrekte heuvels aan de rivier de Gironde.

Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die ver terug gaat in de vorige eeuw. In 1904 droeg het pand eerst de naam: Domaine du Grand Moulin en werd geassocieerd met kunstenaar en wijnhandelaar Gabriel Bruneteau. Naast wijn werd er op het landgoed ook verschillende landbouw bedreven en ging het landgoed over van generatie op generatie.

Vandaag de dag wordt Château Le Grand Moulin nog steeds beheerd door dezelfde familie met in het midden partner en wijnproducent Jean François Reaud. Jean François heeft meerdere partnerships in Bordeaux waarmee hij nauw samenwerkt om advies en technische begeleiding te geven om zo prachtige kwaliteitswijnen te produceren.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Le Grand Moulin - Blaye Côtes de Bordeaux 2019 'Cuvée Prestige'
EAN-code3571961005535
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2026

Alcoholpercentage

14,5 %

Smaakprofiel

Krachtig, Vol

Serveertemperatuur

15-16 °C

Prijs€ 12,99 / fles  
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen