Op voorraad

Château des Mille Anges – ‘Cuvée Mozart’ 2016 Cadillac Côtes de Bordeaux

14,99

Niemand minder dan consultant-oenoloog Hubert de Boüard is geestelijk vader van deze uitzonderlijke Château des Mille Anges ‘Cuvée Mozart’ Cadillac Côtes de Bordeaux.

Boüard is ook eigenaar van het fameuze Château Angélus, dat is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé A, de allerhoogste classificatie in Saint-Émilion. Zijn rijpe en fruitige Cuvée Mozart valt met regelmaat in de prijzen.

Rode wijn van 2016
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bordeaux, Cadillac Côtes de Bordeaux, Entre-Deux-Mers
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Château des Mille Anges – ‘Cuvée Mozart’ 2016 Cadillac Côtes de Bordeaux

Authentiek druiventrio uit Bordeaux!
Diep donkerrode wijn die de klasse van de appellatie Cadillac Côtes de Bordeaux naar onze mening ver overstijgt. Gemaakt van de nobele druivenrassen van Bordeaux: Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Die eerste druif domineert en geeft deze Cuvée Mozart de geur van kersen, specerijen en bloemen en voegt souplesse en complexiteit toe. Cabernet Franc voegt finesse en intensiteit toe en trakteert op de overheerlijke smaak van rijp cassisfruit.

De Cabernet Sauvignon ten slotte maakt de wijn compleet en levert volheid en structuur, dankzij stevige tannines. Een mix van rijp fruit en lichte tonen van eiken zingt prachtig na in de lange en evenwichtige afdronk.

Cadillac Côtes de Bordeaux AOC

Is het een auto? Is het een Amerikaanse stad? Ja, maar in dit geval is Cadillac een plaats in het grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mer, dat samen met een aantal omliggende gemeenten een eigen appellatie vormt: Cadillac Côtes de Bordeaux.

Het gebied ligt aan de rivier Garonne en heeft furore gemaakt met authentieke en zeldzame wijnen van gegarandeerde kwaliteit. Hier, op het beste stukje grond op de rechteroever van de Garonne, ligt de dertig hectare tellende wijngaard van Château des Mille Anges.

De ligging op de steile hellingen zorgen voor een natuurlijke afwatering, terwijl de wijnstokken optimaal profiteren van het zonlicht. De bodem bestaat uit een ideaal mengsel van grind, kalksteen en klei, een mild zeeklimaat doet de rest. Alles bij elkaar de perfecte combinatie om druiven optimaal te laten rijpen.

Consultant-oenoloog Hubert de Boüard – tevens eigenaar van het befaamde Château Angélus, geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé A – weet wel raad met de opbrengst van de gemiddeld 30-jarige stokken. Hij maakt er deze veelvuldig onderscheiden Cuvée Mozart van. Een van de beste wijnen uit Bordeaux, meent de ambitieuze Boüard zelf. “Om die reden heeft Château Mille des Anges de potentie om een Bordeauxwijn te maken, die zal behoren tot de Grand Crus van Bordeaux.”

Château des Mille Anges (Kasteel van duizend engelen)

Ooit was het een klooster in het gehucht Milange, waar zusters heerlijke wijnen maakten, bestemd voor de mis en eigen consumptie. Bovendien bekommerden de zusters zich om eenzame en in nood verkerende kinderen. Zij werden beschermd door de zusters en volgden er onderwijs, tot de deuren van het klooster aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werden gesloten.

Verleid door het uitzicht op de wijngaarden en door het uitzonderlijke terroir in Cadillac, kocht wijnliefhebber Heather van Ekris het klooster met bijbehorende gronden in 1994. Van Ekris investeerde flink in het château. Zo werd er een geheel nieuwe wijnkelder gebouwd en is de wijnmakerij volledig gerenoveerd.

Ter herinnering aan de vele kinderen die zijn opgevangen in het voormalig klooster, doopte ze haar wijndomein Château des Mille Anges: kasteel van duizend engelen.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau des Mille Anges - 'Cuvée Mozart' 2016 Cadillac Côtes de Bordeaux
EAN-code8719418028002
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux, Cadillac Côtes de Bordeaux, Entre-Deux-Mers

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2025

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 14,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen