Wijnbeschrijving
Château Castelbruck – Margaux AOP 2019 (Grand Vin de Bordeaux)
Authentieke houtgerijpte Margaux!
Château Castelbruck is een elegante verfijnde en complexe wijn met een robijnrode kleur. Eenmaal ingeschonken komen de geuren van rijp rood fruit, kruiden, leer en nuances van eikenhout meteen uit het glas. In de mond nemen we veel kruidige en fruitige indrukken waar.
Mede door de twaalf maanden houtrijping is de wijn vol van smaak en perfect in balans. De tannines zijn mooi afgerond en zijdezacht van structuur. In de afdronk opnieuw fruit en kruiden aangevuld met wat vanille.
Château Castelbruck
In 1950 verruilden Emile de Schepper en zijn vrouw Ghislaine de Moor hun woonplaats Gent voor een fraai château in Bordeaux. Als hommage aan zijn vrouw werd het bedrijf “De Mour” genoemd aangezien dit in de internationale wijnhandel beter klonk dan “De Moor”. In de loop der jaren kocht de familie diverse châteaux aan.
Castelbruck in Arsac werd verworven in de jaren tachtig. Al drie generaties houden de Scheppers zich als château-eigenaar en als négociant bezig met het maken en verhandelen van de beste Bourdeauxwijnen.
Ze zijn zelfs al vele jaren de hofleverancier van de Koninklijke familie.
Zoon Firmin de Schepper nam in 1971 de teugels over van zijn vader. Door het prachtige fundament wat zijn vader in de loop der jaren had opgebouwd was hij erg gemotiveerd om in zijn voetstappen te treden. Helaas konden zijn plannen nooit worden uitgevoerd, omdat hij betrokken raakte bij een tragisch vliegtuigongeluk op vijf kilometer van Bordeaux Mérignac.
Zijn broer Jacques nam het bedrijf over met behulp van zijn moeder en zij kochten in 1996 nog een derde Château aan met de naam La Croizille. Het bijzondere terroir van Château La Croizille is een waar kroonjuweeltje en is gelegen tussen Château Troplong Mondon en Tertre Roteboef. Sinds 2003 staat de derde generatie aan het roer.
Margaux
Margaux, één van de grootste appellations van Médoc, is wereldberoemd. Er staan wijnstokken aangeplant in de dorpjes Arsac, Labarde, Cantenac, Soussans en Margaux zelf.
Dat hier topkwaliteit wordt gemaakt, wordt onderstreept door het feit dat maar liefst 21 châteaux, inclusief het zeer prestigieuze Château Margaux, geclassificeerd zijn als Grand Cru Classé en 1855, de allerhoogste classificatie van de Médoc.
De bodem bevat hier veel grind waardoor deze goed draineerbaar is. De wortels van de druivenstokken moeten hun voedingsstoffen diep uit de grond halen. De kenmerkende eigenschappen van de diepe bodemlagen worden fraai weerspiegeld in de wijn. De druif die hier het meest is aangeplant, is de Cabernet Sauvignon.
Margaux is in het algemeen geparfumeerd, elegant en verfijnd.