Anne de K – Riesling ‘Alsace Grand Cru Schlossberg’ 2018

24,99

Een rijke en krachtige Riesling van zo ongeveer heilige grond!

Grand Cru Schlossberg, de eerste Grand Cru in de Elzas. Op dit uitzonderlijk terroir van graniet, waar de Riesling uitkijkt op het zonnige zuiden, rijpt de koningsdruif van de Elzas optimaal. Dat geeft deze gastronomische wijn pit, complexiteit en een ongekende finesse.

Deze witte wijn van Anne de K is een perfecte weerspiegeling van het unieke wijngebied en een medaillekanon pur sang. Want met twee zilveren medailles en maar liefst 94 punten van Wine Enthousiast is-ie meer dan welkom in het glas!

Witte wijn van 2018
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Elzas (Alsace)
Druivenras: Riesling
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Anne de K – Riesling ‘Alsace Grand Cru Schlossberg’ 2018

Aromatische en gastronomische Riesling, de koningsdruif uit de Elzas!
Koninklijke Riesling in warm geel met een goudkleurige fonkeling. De koningsdruif van de Elzas toont finesse en een aromatische complexiteit in deze Anne de K. Dat begint met een pittige neus met tonen van wit fruit en een fijne mineraliteit. Droog en gebalanceerd, rijk en krachtig van smaak waarbij niet alleen de superstrakke stijl opvalt, ook de mooie smaken van wit fruit als perzik en peer zijn indrukwekkend. Ook in de mond die fraaie mineraliteit waar wijnen uit Grand Cru Schlossberg zo bekend om staan.

Een schitterende Riesling met een lang aanhoudende afdronk, gemaakt voor gastronomische momenten én om zo van te genieten.

Riesling ‘Alsace Grand Cru’

De kruidige Gewürztraminer en sappige Pinot Blanc zijn belangrijke rassen in de Elzas. Maar de absolute koningsdruif is Riesling, die de meest verfijnde wijnen van deze streek voortbrengt.

Die geuzennaam dankt de Rieslingdruif aan zijn wijnen met complexe, rijke geuren en smaken die toch ook heerlijk frisse zuren bevatten. Die kracht doet de druif op in noordelijke streken, bij voorkeur in Duitsland en de Elzas. Meer richting de evenaar wordt de zon ‘m te veel, daar verliest de druif zijn fraaie zuren en wordt de wijn minder spannend. Geen vakantie in warme oorden dus voor de Riesling, die juist de koelte in de Elzas waardeert.

Bovendien zorgen de zuren ervoor dat de bescheiden Riesling, zoals deze Anne de K, lang kan ouderen. Dat geeft de wijn de schitterende aroma’s van honing, noten, rook en wat petroleum. Dat laatste klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk, toch worden echte Riesling-fans dolenthousiast van deze typische geur.

Anne de K: weldoenster van de Elzas

De Kientzheim-Kaysersbergvallei aan de voet van de Vogezen kent een uitzonderlijk microklimaat. De Vogezen vormen een natuurlijke bescherming tegen koude wind, terwijl de wijnstokken prima gedijen op de zuidelijke hellingen in de vallei. Koude en droge winters gevolgd door hete en zonnige zomers staan al eeuwen garant voor elegante en expressieve wijnen.

Het waren Lazarus von Schwendi en zijn echtgenote Anne die zich in de zestiende eeuw al opwierpen als promotors van wijnen uit de Elzas. Maar Lazarus was als diplomaat en generaal in het keizerlijke leger van het Romeinse rijk regelmatig van huis. Het op de kaart zetten van de wijnen uit Alsace lag zodoende vooral in handen van Anne die volgens de overlevering zo mooi was dat inwoners van Kaysersberg haar Anne de Laweiss noemden, verwijzend naar de rivier de Weiss.

Anne zou haar schoonheid danken aan de vele baden die ze nam in het zuivere water van de rivier. Anno nu kabbelt de Weiss nog altijd door de dorpen Kientzheim en Kaysersberg en voedt de wijngaarden met zijn heldere water.

De naam Anne de K, waarbij die K staat voor het dorp Kientzheim, is een eerbetoon van de wijnmakers aan het dorp, de rivier en Anne, weldoenster en fervent liefhebster van wijnen uit dit deel van de Elzas.

Wijnfiche

WijnnaamAnne de K - Riesling 'Alsace Grand Cru Schlossberg' 2018
EAN-code3225820065009
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Elzas (Alsace)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2025

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

Droog, Krachtig

Serveertemperatuur

8-10 °C

Prijs€ 24,99 / fles  
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen