Wijnbeschrijving
Triplico (Multiplo) – Rosso Puglia 2022
Satijnzacht van smaak bomvol zoete zwarte kersen – 98/99 punten van Luca Maroni!
Vitaal ondoorzichtig purperrood. Weelderig en satijnzacht met donker bosfruit, cassis, viooltjes, cacao en ceder. Bomvol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei met mokka en vanille. Sappig en levendig met body en uitstekende lengte. Weelderige, satijnzachte fruitexplosie met 98/99 punten van Luca Maroni.
Gemaakt van 60% Negroamaro, 30% Malvasia Nera en 10% Nero di Troia druiven, 3 maanden gerijpt in eiken vaten. Nu heerlijk tot 2029.
Lekker bij o.a. rijke stoofschotels, belegen kaas, gevulde aubergine of gewoon op zichzelf bij de open haard.
Triplico (Multiplo)
Triplico Rosso wordt gemaakt van drie (vandaar de naam Triplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera en Nero di Troia. Ze geven deze rode wijn zijn weelderige en satijnzachte karakter met eindeloos veel laagjes, daarom wordt er ook verwezen naar ‘Multiplo’. Kortom u kunt er dus eindeloos van genieten.
Een krachtpatser uit Puglia
Deze rode wijn uit Puglia wordt gemaakt volgens een eeuwenoude techniek waarbij deze vergist in grote, platte open vaten (Palmenti). Dat verzacht de wijn en zorgt voor optimaal schilcontact voor een maximale smaakextractie.
Bovendien laat men 20% à 30% van de most (nog niet vergist sap) weglopen (méthode saignée) waardoor de wijn veel geconcentreerder wordt. Drie maanden rijping op eiken vaten geven nuances van vanille, mokka en ceder.
Het resultaat is een weelderige, gelaagde wijn met een luxueus en satijnzacht karakter!