Op voorraad

Skoonuitsig – Prestige Pinotage Cabernet 2021 (Western Cape)

11,98

Profiteer van de Dubbele Dozen Dagen bij Wijnvoordeel. Bij veel wijnen is de 2e doos GRATIS!
Gebruik de kortingscode DUBBELBE (of DUBBELNL voor Nederland).
De kortingscode kan je ingeven tijdens de bestelling via onderstaande bestelknoppen.
Te koop bij:

Vol trots presenteren we deze nieuwe Skoonuitsig Prestige Pinotage Cabernet.

Voor het grootste deel gemaakt van het druivenras Pinotage, dé nationale druif waar Zuid-Afrikanen ongelofelijk trots op zijn. Aangevuld met de uitgesproken Cabernet Sauvignon, die krachtige en verleidelijke fruitige aroma’s afgeeft.

Samen vormen zij een prachtig duo die de pure karakteristieke smaken van het Zuid-Afrikaanse land perfect weten te vertalen. Absoluut een schitterende aanwinst voor uw wijncollectie.

Rode wijn van 2021
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Pinotage
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Skoonuitsig – Prestige Pinotage Cabernet 2021 (Western Cape)

Verleidelijk Afrikaans druiven duo!
Prachtige rode wijn van het druivenduo Pinotage en Cabernet Sauvignon. Mooi diep en helderrood van kleur en meteen bij het ontkurken van de fles komen de geuren van gedroogd fruit van pruimen, bessen, kersen, frambozen in combinatie met kruidige nuances van koffie en tabak naar boven. In de smaak staat het gedroogde fruit op de voorgrond en wordt ondersteund door de kruidige en krachtige indrukken van koffie en tabak. De lange afdronk is fruitig en heeft een vleugje kruiden en een tikje vanille.

Heerlijk bij o.a. gegrild vlees en barbecue.

Skoonuitsig in Western Cape van Zuid-Afrika

Westkaap is een prachtig gebied gelegen in het zuidelijkste puntje van Afrika. Nederlanders hebben onbewust veel invloed uitgeoefend op het ontstaan van diverse wijnbedrijven in Zuid-Afrika. Toen Jan van Riebeeck de Kaap stichtte in 1652 groeide het aantal boerderijen en wijngoederen gestaag. Men ontdekte de vruchtbare plekken en de verschillende regio’s gingen zich steeds meer ontwikkelen. Vele namen van wijngaarden en wijnmakers herinneren ons aan de mensen uit de tijd van de V.O.C.

De Zuid-Afrikaanse wijnen kenmerken zich door de invloed van het warme klimaat, de rijke bodem en de moderne vinificatiemethodes.

De druiven van Skoonuitsig worden in dit klimaat mooi rijp en dankzij het frisse briesje behouden ze voldoende frisheid. In Skoonuitsig herkent u alle kenmerken van dit prachtige wijnland. De laatste jaren worden de Zuid Afrikaanse wijnen alom geroemd door de uitstekende kwaliteit.

Pinotage Cabernet

Deze verleidelijke wijn is gemaakt van de druivenrassen Pinotage (70%) en Cabernet Sauvignon (30%).

Pinotage is een typische Zuid-Afrikaanse blauwe druif en echt dé trots van het land. Het is een kruising van twee druiven, namelijk de Pinot Noir en de Hermitage (een andere naam voor Cinsault) vandaar ook de naam Pinotage voor deze druif. In de jaren ’90 werd Pinotage wereldwijd een groot succes.

Pinotage doet het ‘t best in gebieden die niet te ver van de Atlantische of Indische oceaankust af liggen. De druif heeft uitgesproken aroma’s van frambozen, kersen, pruimen en kruiden. Pinotage is enorm veelzijdig qua stijl, van modern fruitig en houtvrij, traditioneel kruidig en leerachtig tot aan klassiek geconcentreerd houtgerijpt en met rijpingspotentieel.

Wijnfiche

WijnnaamSkoonuitsig - Prestige Pinotage Cabernet 2021 (Western Cape)
EAN-code4006542076103
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 11,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)