Op voorraad

Pierre Baptiste – Sauvignon Blanc 2022 ‘Sélection Parcellaire’

11,98

Fruit, fruitiger, fruitbom. Dat klinkt als muziek in de oren. Om dat te bereiken, moeten alle registers worden opengetrokken. Want het behouden van die fantastische fruittonen in wijn is een echte kunst – een kunst die de wijnmakers van Pierre Baptiste maar wat goed beheersen.

Met hun Sauvignon Blanc haalt u het zonnetje in huis.

Deze fijne opwekkende witte wijn is altijd goed, bij zowel de borrel als een (uitgebreide) maaltijd. Niet voor niks de favoriet van onze klanten. Ligt ‘ie al bij u in het wijnrek?

Witte wijn van 2022
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
Druivenras: Sauvignon Blanc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Pierre Baptiste – Sauvignon Blanc 2022 ‘Sélection Parcellaire’

Stuivend wit met een Frans karakter!
Schitterende Sauvignon Blanc die de kenmerkende aroma’s verspreidt van citrus, groene appel, kruisbes en kruiden. Sappig en fruitig, zoals u dat mag verwachten van een sauvignon blanc uit de Pays d’Oc. Opwekkend en goed geconcentreerd van smaak met véél fruit: volop citrus, kruisbes, een fris appeltje en een klein bittertje als grapefruit.

Een smakelijke wijn vol fris fruit. Hiermee doet Pierre Baptiste wat het belooft: de Franse zon naar uw huiskamer brengen.

Heerlijk bij o.a. coquilles, gamba’s, garnalen, kreeft, bladgroente en pasta vongole.

Pierre Baptiste

Sinds het begin in 1982, staan de wijnen van Pierre Baptiste bekend om het expressieve karakter, de fruitigheid en de elegante smaken. Gedurende het jaar selecteert Pierre Baptiste de beste druiven om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.

Het resultaat zijn heerlijke wijnen. Wanneer u geniet van deze wijnen haalt u de Zuid-Franse zon in huis!

Pays d’Oc

De Pays d'Oc, in het zuiden van Frankrijk, is de verzamelnaam voor wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Lang geleden waren er een paar eigenwijze wijnboeren die graag met andere druivenrassen aan de slag gingen dan de druiven die binnen de regelgeving van de AOC van dit gebied waren toegestaan.

Vele druiven werden naar het gebied gehaald en zo werd er naast Sauvignon Blanc ook volop Chardonnay aangeplant. Het resultaat? Deze druiven én de wijnboeren hebben zich hier ontpopt tot supersterren.

Ziet u een mooie fles met daarop groot het druivenras staan? Dan is het een monocépage wijn. Deze wijnen worden gemaakt van slechts één druif. Waar het gebied vroeger bekend stond om de blends heeft, worden de meeste wijnen nu als monocépages op de markt gebracht. Hebben die eigenwijze wijnboeren zich toch mooi bewezen, vindt u niet? De Pays d’Oc was geboren en is ondertussen niet meer weg te denken uit de wijnwereld.

Sauvignon blanc – Een wilde druif

Sauvignon blanc kent haar oorsprong in Bordeaux. Daar zorgt het karakter van deze druif ervoor dat er zowel wat speling als pit wordt toegevoegd aan een wijn met haar blendpartner: de druif Sémillon. In 2011 was Sauvignon Blanc al, na Chardonnay de meest aangeplante witte wijndruif van de Languedoc-Roussillon.

Wist u overigens dat de naam van de druif sauvignon blanc is afgeleid van het Franse woord sauvage. Dit betekent wild. De druif kan goed in het wild groeien, en is ook een woeste druif!

Wijnfiche

WijnnaamPierre Baptiste - Sauvignon Blanc 2022 'Sélection Parcellaire'
EAN-code3700619348414
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

8-10 °C

Prijs€ 11,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl