Picadora – Sauvignon Blanc 2020

9,99

De druiven voor deze smaakvolle Sauvignon Blanc van wijnhuis Picadora komen uit Central Valley, één van de beste wijngebieden van Chili.

Deze droge en frisse wijn staat bekend om zijn frisse smaak en fruitige indrukken.

De wijn heeft een intense smaak vol tropische fruitaroma’s van ananas en mango.

Een levendige Sauvignon Blanc met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding!

Witte wijn van 2020
Land: Chili
Wijnstreek: Central Valley (Chili)
Druivenras: Sauvignon Blanc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Picadora – Sauvignon Blanc 2020 (Selection)

Frisse Sauvignon Blanc uit Chili!
Een smaakvolle Sauvignon Blanc uit één van de beste wijngebieden van Chili. Helder blinkend groengeel, met in de neus indrukken van exotisch fruit als ananas, mango, lychee en zoete peer.

Qua smaak is deze wijn zeer fris en geconcentreerd en komen indrukken van citrusvruchten en peer naar boven. Levendige wijn met een fris en fruitig karakter en een aangename afdronk.

Picadora

Het Chileense wijnhuis Picadora heeft diverse wijngaarden gelegen in Central Valley, één van de beste wijngebieden van Chili.

Deze wijnregio beschikt over zeer goede omstandigheden, waardoor de wijnen optimaal kunnen rijpen. De nabije bergen zorgen voor koele nachten, die de druiven hun aroma’s doen behouden.

Al vele jaren maakt dit wijnhuis uitstekende wijnen!

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc is uitzonderlijk populair en aangeplant over de hele wereld. Van origine komt deze druif uit de Bordeaux en is bekend geworden door wijnen als Pouilly-Fumé en Sancerre. Steeds vaker worden we buiten de klassieke wijngebieden verrast met aangename sauvignon blancs uit bijvoorbeeld Argentinië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika.

Kenmerken voor deze druivensoort zijn: fruitig, zeer stuivende geur, exotische vruchten (ananas, papaja). Sauvignon Blanc dient vroeg gedronken te worden om optimaal te kunnen genieten van de kenmerkende geur en smaak.

Chili

Chili is een smal, maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte in het oosten en het kustgebergte en de Stille Oceaan in het westen. De condities voor wijnbouw zijn in Chili uitzonderlijk gunstig.

Een sterk punt is het gezonde, droge klimaat met zijn vele zonlicht. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de stofwisseling in de planten, het zorgt er ook voor dat plantenziekten nauwelijks voorkomen.

De Chilenen zijn de laatste jaren druk bezig om complexere wijnen te produceren, door meer de nadruk te leggen op specifiek herkomst en door variatie in hun assortiment aan te brengen.

Wijnfiche

WijnnaamPicadora - Sauvignon Blanc 2020
EAN-code8720088830512
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Chili

Wijnstreek

Central Valley (Chili)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

Fris, Levendig

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 9,99 / fles  
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen