Wijnbeschrijving
Numéro 20 – ‘Fragrance’ 2022 Rosé (Aix en Provence)
Beter dan menig beroemde Cru Classé de Provence – Verfrissend en geconcentreerd!
Fonkelend licht rozenbladroze. Loepzuiver, zeer aantrekkelijk bouquet van framboos, aalbes, witte nectarine en roze pompelmoes. Levendig, knapperig fris en intens van smaak met uitstekende concentratie, lengte en grip. Vol sappig krokant bessig fruit met een lange, frisdroge afdronk.
Gemaakt van 60% Grenache, 30% Cinsault en 10% Cabernet Sauvignon druiven. Gebotteld in prestige fles met diepe ziel.
Nu van genieten tot 2025.
Schenken op 8 à 10 °C op een zonnig terras, bij o.a. gamba’s, een salade niҫoise of bij een tonijnsteak van de grill.
Aix en Provence
Coteaux d'Aix en Provence, vernoemd naar de Franse stad, is één van de belangrijkste appellaties van de Provence en is met ongeveer 4.000 hectare meteen de tweede grootste binnen deze wijnregio.
Rosé wijn beslaat ruim 50% van de totale wijnproductie. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten van ongeveer 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst en zo ook in dit topjaar.
Dit resulteerde in een verfijnde Franse rosé die beter smaakt dan menig Cru Classé de Provence.
Provence rosé
Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, zoals Grenache, Cabernet Sauvignon of Cinsault, en dankt zijn lichtere kleur aan het feit dat de schillen van deze blauwe druiven veel minder lang trekken dan die van rode wijn.
Smaken van intens fruit, zoals aardbei, suikermeloen en sinaasappelschil zijn kenmerkend voor rosé wijn. Heerlijk verfrissend en daarom een echte zomerwijn, maar hij kan het hele jaar door gedronken worden.
Het zijn naast smaakvolle dorstlessers ook goede begeleiders van gegrilde vissoorten, tapenade, salade niçoise en schaaldieren.