Wijnbeschrijving
Doudet-Naudin – Gevrey-Chambertin 2019 (Bourgogne)
Zacht gerijpt van smaak – Rijke, drinkrijpe Nr. 1 Gevrey-Chambertin uit topjaar!
Warm granaatrood. Uitnodigend complex bouquet van friszoet rood fruit, vlierbes, ceder, Bourbon-vanille en een nobel vleugje boersheid. Breed, rijk en al mooi zacht gerijpt van smaak met Mon Chéri-kersenbonbons, framboos, aardbei en ceder. Mooie ‘vette’ textuur met veel punch en een prachtige minerale spanning. Lang afwikkelende finale.
Gemaakt van 100% Pinot Noir druiven van 50 jaar oude wijnstokken, 18 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. Nu al heerlijk tot 2030.
Lekker bij o.a. geroosterde Bresse-kip, paté met truffel en ossenhaas met rode wijnsaus.
Doudet-Naudin
Tegenwoordig staat Christophe Rochet aan het hoofd met een duidelijke visie: de essentie van het Bourgondische terroir in elke fles vangen. Hierbij verliest hij de kernwaarden van het huis, zoals authenticiteit, hoge kwaliteit en milieubewuste wijnproductietechnieken, nooit uit het oog.
Pinot Noir uit Gevrey-Chambertin in Bourgogne
De Pinot Noir druif draagt bij aan enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde wijnen, voornamelijk geproduceerd in Frankrijk, met name in de regio’s Champagne en Bourgogne.
Deze druivensoort is echter notoir lastig te telen. Een vroeg uitlopende variëteit, Pinot Noir is bijzonder vatbaar voor schade door lentevorst. Daarnaast kan de rijping van de druif uitdagingen met zich meebrengen. Indien te vroeg geoogst of in een koud jaar, kan Pinot Noir ongewenste plantaardige aroma’s ontwikkelen of aan de lichte kant zijn. Dit vereist dat wijnmakers de Pinot Noir druiven in de wijngaard nauwlettend in de gaten houden om optimale resultaten te behalen.