-30%
Korting
Tijdelijke aanbieding! *

Domaine Legros – Sancerre 2020 Blanc

13,99 Bespaar 30%

Bestel nu en geniet van 5% extra korting met kortingscode WV15PC
Geef de couponcode in tijdens je online bestelling via onderstaande bestelknoppen.
Geldig: vanaf €43 bestelwaarde en tot 27 juni 2021.

Op de zonnige hellingen in Sancerre kijken de druivenstokken van Domaine Legros uit over de schitterende Loirevallei, terwijl ze zich ondertussen tegoed doen aan de kleiachtige kalksteenbodem van Kimméridgien-mergel.

Die bijzondere bodem vol eeuwenoude fossiele schelpen geeft deze witte wijn de expressieve aroma’s van fruit, omlijst door die kenmerkende mineraliteit.

Zo geconcentreerd en rijk, dat de jury van Concours Mondial du Sauvignon niet om deze Sancerre heen kon en hem terecht heeft beloond met een ‘gouden medaille’.

Witte wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Loire, Sancerre
Druivenras: Sauvignon Blanc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Domaine Legros – Sancerre 2020 Blanc

Een hemelse Sancerre in rijke stijl!
Schitterende Sancerre die zich prachtige zilverachtig geel in het glas vleit en de neus verwent met die stuivende en expressieve fruittonen, waaronder witte perzik, waar Sauvignon Blanc zo bekend om staat. De mooie frisheid wordt ondersteund door bloemige en minerale nuances, opgedaan op de beroemde Kimméridgien-bodem. Ook in de mond wentelt het van fris en exotisch fruit als appel, mango, ananas en witte perzik. De frisse zuren krijgen begeleiding van een delicate hint venkel en een mooie minerale toets. Luxe, geconcentreerd en prachtig gelaagd.

Een hemelse Sancerre in een rijke stijl. Kortom, Heerlijk!

Wijnstreek Sancerre in de Loire vallei

Wijngaarden en Sancerre vormen al eeuwen een bijzonder geslaagde combinatie. Grote namen uit de verre geschiedenis, zoals de befaamde bisschop en historicus Grégorius van Tours en politicus en letterkundige Plinius de Oudere, beschreven de wijngaarden al in hun historische geschriften stammend uit respectievelijk zesde en de vierde eeuw.

Maar het waren de Augustijner monniken en de graven van Sancerre die in de twaalfde eeuw zorgden voor een flinke groei van de wijngaarden in Sancerre. Die wijngaarden waren gevuld met Pinot Noir die zulke voortreffelijke wijnen voorbracht, dat de rode wijnen uit Sancerre hun weg vonden naar het hof en werden gezien als de beste van Frankrijk. Maar in 1894 sloeg het onheil toe. De druifluis die bijna alle wijngaarden in Europa verwoestte, vond ook z’n weg naar Sancerre waar-ie de Pinot Noir-stokken vernietigde en een einde maakte aan de wijnbouw.

Maar de wijnboeren zaten niet bij de pakken neer. Ze sloegen aan het experimenteren met verschillende druivenrassen en ontdekten zo dat Sauvignon Blanc waanzinnig goed gedijt in de bodem van klei en kalksteen vol fossiele schelpen.

Vandaag wordt opnieuw lovend geschreven over wijnen uit Sancerre. Zij het dat die odes nu vooral gaan om de witte Sancerre. Want dat is de wijn die het historische gebied weer helemaal op de wijnkaart heeft gezet. Maar ook Pinot Noir heeft z’n weg teruggevonden naar de appellatie aan de Loire, met wijnen die elegant en delicaat zijn als vanouds.

Domaine Legros

De familie Legros heeft die teloorgang en de wederopbouw van Sancerre meegemaakt. In 1740 werd Domaine Legros opgericht, een wijndomein dat nu in handen is van de zesde en zevende generatie: Jean-Louis Legros en zijn zoon Timothy.

Met respect voor traditie, een open houding ten aanzien van innovaties en een flinke dosis kennis en ervaring bewerken zij negen hectare wijngaard in Sancerre. Op de mooiste en meest steile hellingen van Sury-en-Vaux om precies te zijn.

Sauvignon Blanc neemt de meeste ruimte in beslag, zo’n zestig procent. De overige veertig procent is voor Pinot Noir.

Wijnfiche

WijnnaamDomaine Legros - Sancerre 2020 Blanc
EAN-code8719418028040
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Loire, Sancerre

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

Droog, Krachtig

Serveertemperatuur

10 °C

Normale prijs€ 19,99 / fles
Actieprijs€ 13,99 / fles
Korting in procent 30% voordeelTijdelijke aanbieding! *
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment vervallen! (zie FAQ)