-49%
Korting
Tijdelijke aanbieding!*Op voorraad

Bodegas Coviñas – Villa de Adnos – Macabeo 2021 Utiel-Requeña

4,99 Bespaar 49%

Als lokale wijnboeren hun krachten bundelen, leidt dat tot prachtige resultaten. Dat laat deze frisse en levendige witte wijn van wijnhuis Bodegas Coviñas uit Utiel-Requeña wel zien.

Deze mediterrane Macabeo vormt de perfecte mix tussen zwoel fruit en frisse zuren. Elegantie met een mooie tropische twist.

Witte wijn van 2021
Land: Spanje
Wijnstreek: Utiel-Requeña, Valencia
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bodegas Coviñas – Villa de Adnos – Macabeo 2021 Utiel-Requeña

Plezierig mediterraan wit!
Strogele zus van de Villa de Adnos Tempranillo Bobal, van wie de wieg eveneens staat in het zonovergoten Utiel-Requeña. Dat geeft deze Macabeo de zomerse aroma’s van fris groen fruit, een vleugje sinaasappel en de zwoele hints van tropisch fruit. Plezierig, fris en toegankelijk mediterraan wit met een afdronk die van geen ophouden weet.

Heerlijk bij o.a. zalm, quiche en charcuterie.

Utiel-Requeña & Bodegas Coviñas

De wijnbouw in het Spaanse gebied Utiel-Requeña, ten westen van Valencia, dateert al van voor onze jaartelling. Door de ideale klimatologische omstandigheden in dit gebied trokken veel gepassioneerde wijnliefhebbers naar dit gebied. Zo ook de wijnbouwers van Bodegas Coviñas, gevestigd langs de oever van de rivier Magro.

Het klimaat, de door de eeuwen opgedane kennis en de samenstelling van de bodem bestaande uit een ideale combinatie van zand, kalk en klei, komen perfect tot uiting in de prachtige wijnen die in dit gebied worden gemaakt. Krachtig en met een uitzonderlijk weelderige fruitigheid.

Reden voor een aantal wijnboeren om zich in dit gebied te vestigen en in 1965 de samenwerking aan te gaan onder de naam Bodegas Coviñas. In 1967 werd de Viño de la Reina gemaakt, de eerste gebottelde kwaliteitswijn uit het gebied. Bijna twintig jaar later werd die wijn omgedoopt tot Enterizo, een serie wijnen die inmiddels het vlaggenschip vormt van het samenwerkingsverband.

Internationale bekendheid verwierf de bodega toen het in 1994 besloot de serie Monte Mayor op de Europese markt te brengen. Een wijs besluit, waarmee een periode van expansie is ingeluid. Dit alles vanzelfsprekend zonder de unieke persoonlijkheid van de wijngaarden en de kwaliteit van de wijnen uit het oog te verliezen. Want, zoals Bodegas Coviñas dat zelf aangeeft: “De druiventeelt en de wijnbouw vormen sinds het begin der tijden ons wijn-erfgoed, van ouders op kinderen overgedragen als onze meest waardevolle schat.”

Wijnfiche

WijnnaamBodegas Coviñas - Villa de Adnos - Macabeo 2021 Utiel-Requeña
EAN-code8420202003302
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Utiel-Requeña, Valencia

Wijnhuis/label

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-11 °C

Normale prijs€ 9,79 / fles  
Actieprijs€ 4,99 / fles  
Korting in procent 49% voordeelTijdelijke aanbieding!*Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment uitverkocht zijn! (zie ook onze FAQ)