Op voorraad

Truffe d’Or – Merlot 2020

7,99

Met afstand de Best Buy Merlot uit Frankrijk voor de liefhebbers van ronde en soepele rode wijn. Barstensvol fruit, te danken aan de oude wijnstokken die veel fruitrijkdom opbouwden.

Rode wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Pays d'Oc
Druivenras: Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Truffe d’Or Merlot 2020

De Best Buy Merlot van dit topjaar
Onze zoektocht in Zuid-Frankrijk naar de sappigste Merlot wijn van het jaar resulteerde in een finale blinde proeverij van ruim dertig purperzwarte wijnen. Het succes van deze Truffe d’Or, voorheen bekend als Truffe Noire, is te danken aan de oude stokken van de wijnranken. Waar jonge stokken (van de vroegrijpe) Merlot het in de hete, droge zomer zwaar hadden, wisten oudere Merlot stokken met hun lange wortels het grondwater te bereiken. Hierdoor wisten ze veel rijkdom aan fruit in hun pikzwarte druiven op te bouwen, met als resultaat een ronde en soepele Franse rode wijn.

Merlot

Uit de Pays d’Oc, ook bekend als de wijnstreek Languedoc-Roussillon, komen diverse wijnen voor iedere smaak en voor ieder budget. Sinds 2009 heeft dit Franse wijngebied het officiële kwaliteitslabel IGP gekregen. Dit betekent dat wijnmakers wel gebonden zijn aan bepaalde regels om de kwaliteit te waarborgen, maar deze zijn een stuk soepeler dan in vergelijking met andere AOC wijngebieden in Frankrijk. Dit betreft de toegestane druiven, maar ook de houtrijping en de wijnmaaktechnieken. Hierdoor zijn de wijnmakers ook veel vrijer om te experimenteren met nieuwe stijlen en blends. Er valt dus altijd iets nieuws te ontdekken!

Wijnfiche

WijnnaamTruffe d'Or - Merlot 2020
EAN-code8719418026947
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Pays d'Oc

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2024

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

Romig, Stevig, Zacht

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 7,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnbeurs.be of Wijnbeurs.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen