Op voorraad

Skoonuitsig – Prestige Sauvignon Blanc 2021 Western Cape

11,98

Profiteer van de Dubbele Dozen Dagen bij Wijnvoordeel. Bij veel wijnen is de 2e doos GRATIS!
Gebruik de kortingscode DUBBELBE (of DUBBELNL voor Nederland).
De kortingscode kan je ingeven tijdens de bestelling via onderstaande bestelknoppen.
Te koop bij:

Dat de van oorsprong Franse druif Sauvignon Blanc helemaal in zijn sas is in de koele kustgebieden van Zuid-Afrika, blijkt wel uit deze prachtige Skoonuitsig Prestige Sauvignon Blanc.

U hoort de druiven nog net niet zingen in het glas, wel ruikt én proeft u hun knisperfrisse en heerlijk opgewekte karakter. Met datzelfde fraaie grasje en een hint asperge als de collega’s uit Frankrijk, aangevuld met fraai tropisch fruit en dat alles aangenaam verpakt in frisse zuren.

Voor wie van heerlijk frisse en droge witte wijn houdt, is dit een echte aanrader!

Witte wijn van 2021
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Westkaap (Z-Afrika)
Druivenras: Sauvignon Blanc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Skoonuitsig – Prestige Sauvignon Blanc 2021 Western Cape, Suid Afrika

Spatzuivere en fruitige Sauvignon Blanc!
Prachtig heldergele wijn, die alleen op het oog al een feest is. En dan moet het ruiken en proeven nog beginnen. Dankzij het over elkaar buitelende fruit is ook dat een echt feest. Zo wordt uw neus verwend door de zuivere geuren van fris wit fruit, een grasje en tonen van asperges. Op de achtergrond aangevuld met impressies van tropisch fruit als guave en papaya. Al dat moois laat nog eens van zich horen in de mond waar ook frisse zuren doorklinken die wel heel prettig in balans zijn met dat grassige toontje en mooie pepertje van een goede Sauvignon Blanc.

Lekker bij o.a. oesters, mosselen, asperge en cabrales.

Wijn uit Zuid-Afrika of Suid Afrika

Zuid-Afrika behoort tot de Nieuwe Wijnlanden. Toch wordt er al sinds het midden van de zeventiende eeuw wijn gemaakt. Het was de Nederlander Jan van Riebeeck die er in 1656 de eerste wijnstokken plantte bij de VOC-post op Kaap de Goede Hoop. De eerste wijn kon in 1659 worden ontkurkt, maar die was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dat veranderde enigszins toen Simon van de Stel werd aangesteld als gouverneur in de Kaap. Hij legde wijngaarden aan in Constantia en maakte zoete wijnen die op veel waardering konden rekenen.

Echte kwaliteit leverde Zuid-Afrika na de komst van de Franse Hugenoten. Dankzij hun kennis en verfijnde methoden maakten de Zuid-Afrikaanse wijnen echt een flinke kwaliteitsslag. Internationale erkenning volgde, maar door oorlogen en druifluis kwam de export nooit helemaal van de grond. Door een internationale economische boycot op Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid, was de wijn amper nog verkrijgbaar in Europese landen. Na de vrijlating van Nelson Mandela en de afschaffing van de apartheid, werd die boycot in 1994 opgeheven.

Dankzij nieuwe investeringen kreeg de wijnbouw een enorme stimulans en anno nu geldt Zuid-Afrika als één van de meest innoverende wijnlanden ter wereld.

Sauvignon Blanc: witte smaakmaker van Zuid-Afrika

Inmiddels telt Zuid-Afrika meer dan 100.000 hectare aan wijngaarden, waarvan zo’n tachtig procent is aangelegd in de meest zuidelijke provincie Westkaap (-Western Cape-). In de nabijheid van twee oceanen en met een koude golfstroom die vanaf de Zuidpool over de noordkust van Afrika trekt, is het klimaat er relatief koel.

Dat de meest aangeplante druivensoorten van Franse komaf zijn, is niet verwonderlijk gezien de positieve invloed van de Franse Hugenoten in de zeventiende eeuw. Ruim de helft van alle in Zuid-Afrika aangeplante druiven is wit met een hoofdrol voor Steen, zoals Chenin Blanc er wordt genoemd, gevolgd door Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Deze laatste, de Sauvignon Blanc, is ook voor deze frisse en droge Skoonuitsig gebruikt. De druiven rijpten op een bodem van graniet en leisteen. Overdag met flink wat zon op de schil, waarbij wind van zee voor verkoeling zorgde, en ’s nachts frisjes en koel. Dat verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgen voor een lange en optimale rijping en een optimaal behoud van de frisse fruitzuren.

U ervaart het allemaal in deze heerlijke Skoonuitsig Prestige Sauvignon Blanc Westkaap.

Wijnfiche

WijnnaamSkoonuitsig - Prestige Sauvignon Blanc 2021 Western Cape
EAN-code4006542076097
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

7-8 °C

Prijs€ 11,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)