Op voorraad

Oro Italiano – Pinot Grigio 2022 (Terre Siciliane)

11,98

Te koop bij:

Deze prachtige witte wijn toont op weergaloze wijze de klasse van de druif Pinot Grigio. In deze Oro Italiano schittert de druif er opgewekt op los en toont het frisse en fruitige karakter dat in toom wordt gehouden door een vriendelijke en lichte kruidigheid.

Een verkwikkende en licht exotische allemansvriend.

Witte wijn van 2022
Land: Italië
Wijnstreek: Sicilië
Druivenras: Pinot Grigio
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Oro Italiano – Pinot Grigio 2022 (Terre Siciliane)

Frisse en levenslustige Pinot Grigio!
Vitale bleekgele wijn met een jeugdige groene glans die al verklapt dat het hier om een mand vol fris en tropisch fruit gaat. De frisse en levendige geuren van peer, citrus, witte bloesem en een delicaat vleugje vanille stuiven uit het glas. Verfrissend en charmant, met in de mond vooral peer, citrus en perzik. Een zomerse en bijna ondeugende allemansvriend met een fris en opgeruimd karakter. Loepzuiver en heerlijk vol dankzij een charmante exotische toets.

Deze schone blonde dame is op haar best bij een graad of zeven en onweerstaanbaar lekker bij antipasti en alles wat uit zee komt, zoals o.a. gambas, kreeft en gegrilde vis.

Oro Italiano

Iedere Italiaanse wijn onder het trotse label Oro Italiano is bekroond met gouden medailles of met bizar hoge punten. De meesten zelfs met allebei! Grappig want ‘oro’ betekent ook ‘goud’. Dat is dus géén toeval: het zijn allemaal stuk-voor-stuk gouden wijnjuwelen!

De gouden draad die al deze Oro Italiano’s verbindt? Hun enorm fijne drinkbaarheid gekoppeld hun grootse Italiaanse karakter dat ze op genereuze wijze ten toon spreiden. Wat een rijkdom aan weelderige, intense sensaties! En dat voor Dolce Vita-prijzen die het genieten super betaalbaar maakt. Saluti!

Pinot Grigio

De Pinot Grigio druif barst van de levenslust én de reislust. De druif die vanuit Italië de harten van vele wijnliefhebbers wint, komt van oorsprong uit de Franse Elzas waar-ie Pinot Gris heet.

In de veertiende eeuw trok de druif naar Zwitserland om daar lange tijd te verblijven aan het hof van de keizer. Die kreeg maar geen genoeg van de smaakvolle globetrotter. Na Zwitserland was Noord-Italië aan de beurt, waar de druif onder de naam Pinot Grigio internationaal faam maakte. De reislustige druif maakte van daaruit uitstapjes naar Oostenrijk en Duitsland en wordt daar Grauburgunder genoemd. En nog was de reislust niet gestild. Inmiddels staan er ontelbaar veel stempels in het paspoort van de druif, die ook Nieuw-Zeeland heeft aangedaan en in Amerika zelfs is uitgegroeid tot de op een na populairste druif. Daaruit blijkt wel dat de Pinot Grigio zich overal thuis voelt.

Het verkoelende briesje van zee op Sicilië geeft Pinot Grigio een levenslustig en opgewekt fris karakter. Dat proef je in deze Oro Italiano, die het kroontje op het etiket met trots draagt.

Wijnfiche

WijnnaamOro Italiano - Pinot Grigio 2022 (Terre Siciliane)
EAN-code8000254009011
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Sicilië

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

, ,

Serveertemperatuur

6-8 °C

Prijs€ 11,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)