Sorry, reeds uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

W/O – Lucido Terre Sicilia ‘Wine without compromise’ (Organic & Vegan)

16,98

Te koop bij:

Prachtwijn die heel plezierig wegdrinkt van de rasechte Siciliaanse druif Lucido, de beste kloon van de Catarratto druif.

De Catarratto is een voor velen onbekend druivenras. Toch is dit een van de belangrijkste witte druivenrassen van Italië, die vrijwel alleen op Sicilië voorkomt en worden er swingende, frisse en opgewekte wijnen van gemaakt. Met de prachtige tonen van rijpe witte perzik, abrikoos en citrus. Lekker zacht van smaak met een kenmerkend amandelbittertje in de finale.

Gebotteld in een unieke, gerecyclede wijnfles met W/O op het etiket, de afkorting van het Engelse woord “without”. Zonder dus. Want dat is wat geestelijk vader Dino Taschetta maakt: wijn zonder compromis. Heerlijk en eerlijk, met oog voor de natuur.

Biologische witte wijn van 2021
Land: Italië
Wijnstreek: Sicilië
Druivenras: Catarratto
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

W/O – Lucido Terre Sicilia ‘Wine without compromise’ (Organic & Vegan)

Eerlijk en heerlijk wit van Sicilië!
Van fles tot druif en afdronk: alles aan deze organic W/O Lucido is uniek. De bijzondere en biologisch geteelde druif presenteert een lichtgele wijn die, als-ie eenmaal is geschonken vanuit de gerecyclede fles, de uitbundige aroma’s verspreidt van abrikoos, citrus, hartige kruiden en een vleugje amandel. Fris en fruitig in de mond dankzij de aanwezigheid van abrikoos, witte perzik, wat rozemarijn, salie en een drupje citroen waarvan de fijne zuren in perfecte balans zijn met de zachte smaken. Eerlijk en heerlijk, gemaakt zonder compromissen te sluiten.

Lekker in combinatie met o.a. sardines, tonijn en rauwe vis.

Wijneiland Sicilië

Bodem, zon en klimaat. Het zijn dé drie succesfactoren voor het Italiaanse wijneiland Sicilië. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een perfecte rijping van druiven, het maakt ook dat – met de nodige aandacht – de druiven biologisch kunnen rijpen. Zonder toepassing van chemische middelen, enkel met de kracht die de natuur geeft.

De druif Lucido, kloon van de lokale Catarratto, gedijt er fantastisch. De naam van de kloon betekent letterlijk glimmend. Dat is vanwege de glimmende schil. Dan mag de druif in deze W/O Lucido de schil wel kwijt zijn, figuurlijk heeft-ie zijn glans behouden.

U ervaart het in deze levendige Siciliaanse witte met heerlijke tonen van abrikoos, perzik, hartige kruiden en een handjevol amandelen. (H)eerlijk!

W/O van wijnmaker Dino Taschetta

Begin 1968 werd Sicilië getroffen door een flinke aardbeving. De verwoesting was zo groot dat de bewoners van Poggioreale geen andere keus hadden dan hun huis en eigendommen achter te laten en verderop de heuvel opnieuw van start te gaan en een nieuw leven op te bouwen. Van het oude bekende dorp was niks meer te herkennen, het was veranderd in een waar spookdorp.

Ook de wijngaarden van opa Taschetta veranderden in een spooklocatie en er restte opa niets anders dan zijn geliefde wijngaarden te verlaten. Vijftig jaar later nam kleinzoon Dino Taschetta een kijkje in de achtergelaten wijngaarden van opa. Hij verwachtte een verloren stuk land aan te treffen, maar werd aangenaam verrast. Want de wijngaard was door de jaren dan wel verwilderd, toch hingen de wijnstokken vol druiven met een verbazingwekkende kracht en geweldige aroma’s.

Hij blies de wijngaard nieuw leven in en maakte in 2017 een waanzinnig fraaie wijn van opa’s oude druiven: de pure Tenuta Fenice Nero d'Avola. Een sensationele wijn die over de hele wereld vrienden heeft gemaakt. Maar denk niet dat Dino achterover is gaan leunen na dit eerste grote succes.

Hij begon aan een tweede uitdagend project: het creëren van een organic wijn, gemaakt van biologisch geteelde Siciliaanse druiven en gebotteld in een fles van gerecycled glas.

Want compromissen sluiten? Dat doet Dino niet. Hij wil enkel het beste, voor alles en iedereen!

Wijnfiche

WijnnaamW/O - Lucido Terre Sicilia 'Wine without compromise' (Organic & Vegan)
EAN-code5051559134994
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Sicilië

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 16,98 / fles  Reeds Uitverkocht!
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)