Op voorraad

NOA – 0% Sparkling (alcoholvrij)

10,99

Of je nu de BOB bent of niet, laat die kurk maar knallen!

Deze feestelijk bruisende NOA 0% Sparkling uit de Provence is alcoholvrij en doet met zijn frisse en fruitige aroma’s, z’n mooie bloemige karakter en aangenaam pittige bubbels niet onder voor zijn alcoholhoudende collega’s.

De perfecte en smaakvolle dorstlesser voor wie de alcohol, om welke reden dan ook, wil laten staan. Bruist als Champagne, smaakt als Prosecco en is met zijn fijne mousse de ideale gangmaker op elk feestje. Proost!

Alcoholvrije wijn
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Provence
Druivenras: Airén, Chardonnay, Trebbiano
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

NOA – 0% Sparkling (alcoholvrij)

Top van de alcoholvrije bubbels!
Veel druif, geen alcohol. Deze feestelijke NOA Sparkling is gemaakt van de druiven Airén, Chardonnay en Ugni Blanc. Die laatste twee treffen we vaker samen aan in een mooie Franse bubbel, nieuw is de samenwerking met de druif Airén, die frisse fruitsmaken en aroma’s van voorjaarsbloesem meebrengt. Met z’n drieën creëren ze een aromatische bruiswijn vol vers en fris citrusfruit, bloesem en een pittige bubbel die zorgt voor een fijne mousse.

In de neus een zweempje alcohol, in de mond zacht, rond en alcoholvrij. Deze prachtige feestwijn behoort tot de top van de alcoholvrije bubbels. Laat die kurk maar knallen dus.

Alcoholvrije wijn

De tijd dat alcoholvrije wijn naar verbrand brood of erger rook, ligt dankzij nieuwe technieken mijlenver achter ons. De vraag naar alcoholvrije wijnen neemt flink toe, een zichzelf respecterende wijnmaker kan dan ook niet meer aankomen met een wijn waaruit de alcohol door flinke verhitting is verdampt. Een proces met een vervelend neveneffect: ook de aroma’s verdwenen als sneeuw voor de zon. Dankzij moderne distillatie- en filtratietechnieken is dat verleden tijd.

Voor deze NOA 0% Sparkling is de vacuümtechniek gebruikt, de nieuwste methode om alcoholvrije wijnen voor de fijnproevers te maken. Eerst wordt er volgens het gebruikelijke proces wijn gemaakt, die daarna op lage temperatuur vacuüm wordt getrokken. Zo blijven de aroma’s zo veel mogelijk behouden en ontstaat er een alcoholvrije variant die zo dicht mogelijk bij geur en smaak van de originele wijn komt.

Smaakvol trio uit Provence

Provence is het meest uitgestrekte en oudste wijngebied van Frankrijk. Zo’n 600 jaar voor Christus trokken Griekse kolonisten door zonnig Zuid-Frankrijk en plantten de eerst wijnstokken aan. De Romeinen namen het stokje over. Zij breidden de wijnbouw op grote schaal uit en gaven het gebied de naam Provincia Romana, dat later werd afgekort tot Provence.

Het mediterrane klimaat dat hier heerst, met invloeden van de Middellandse Zee, is ideaal voor wijnbouw. De van oorsprong Franse druif Chardonnay voelt zich er prima thuis, net als de fruitige Ugni Blanc die beter bekend is onder zijn Italiaanse naam Trebbiano. Ook de van oorsprong Spaanse druif Airén, uit het verzengend hete La Mancha, komt perfect tot zijn recht in het voor zijn begrippen frissere Zuid-Frankrijk. Met z’n drieën zijn ze verantwoordelijk voor deze smaakvolle en alcoholvrije bubbelwijn. De ideale en feestelijke dorstlesser voor wie geen alcohol wil, mag of kan drinken.

Wijnfiche

WijnnaamNOA - 0% Sparkling (alcoholvrij)
EAN-code8713650080828
Wijnsoort/kleur

,

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Provence

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

nvt

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

0,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

8-9 °C

Prijs€ 10,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen