Op voorraad

Georges Clément – Champagne Premier Cru Brut

54,98

Te koop bij:

Uit het hart van de Champagne willen we u deze hoogwaardige 1er Cru Champagne van het beroemde Champagnehuis Georges Clement voorstellen.

Een zeer verfijnde Champagne, prachtig goudgeel van kleur. De geuren van meloen, citrusfruit en verse druiven stuiven het glas uit. Een schitterende mousse maakt het feest compleet!

Champagne
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Champagne
Druivenras: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Georges Clément – Champagne Premier Cru Brut

Top Champagne 1er Cru van prestigieus Champagnehuis
Hoogwaardige 1er Cru Champagne van het beroemde Champagnehuis Georges Clement. Een zeer verfijnde champagne met goud/gele bubbels. De geuren van meloen, citrusfruit, en verse druiven stuiven werkelijk het glas uit bij deze Champagne! Het is een schitterende mousse met die perfect in balans is.

Gemaakt van Pinot Meunier (25%), Pinot Noir (55%) en Chardonnay (20%) druiven.

Heerlijk bij o.a. kreeft, gruyère en foie gras.

De Champagnestreek

La Champagne is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Met zijn koele klimaat en kalkrijke krijtbodem heeft het de ideale omstandigheden voor de productie van ‘s werelds beroemdste mousserende wijn, le Champagne.

Champagne staat model voor alle mousserende wijnen. Alleen als een wijn uit de Champagnestreek komt, mag men de term Champagne hanteren.

Champagnes paren een hoge zuurgraad aan aromatische verfijning en complexiteit. Ze komen van drie druivenrassen: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Meestal worden die gemengd, behalve in de Côte des Blancs. In dat district gebruikt men alleen chardonnay, voor wijnen van het type Blanc de Blancs.

In de Montagne de Reims is Pinot juist weer sterk vertegenwoordigd, die voor een wat zwaardere stijl wijn zorgt. De meeste champagnes zijn assemblages van diverse stille basiswijnen van diverse jaargangen. Hierdoor kan jaar in jaar uit een gelijkmatige kwaliteit geproduceerd worden. Alleen van zeer goede oogstjaren produceert men Vintages of Millésimés.

Georges Clément

Het wijnhuis Georges Clément is een familiehuis gelegen in het dorpje Mareuil-sur-Aÿ in het hart van de Champagne. Men verbouwd de drie bekende Champagne druiven: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Chardonnay geeft finesse en frisheid, Pinot Noir structuur en kracht en Pinot Meunier vooral rondheid en aroma`s van rood fruit.

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de wijngaard is minimaal en de wijnstokken worden met veel zorg behandeld. Het oogsten gebeurt uitsluitend met de hand, zoals in de hele Champagne streek voorgeschreven is.

De kelders van het wijnhuis liggen 20 meter onder de grond in de krijtrotsen. Dit is een ideale plek voor de flessen om langzaam te rijpen.

Wijnfiche

WijnnaamGeorges Clément - Champagne Premier Cru Brut
EAN-code3497840000012
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Champagne

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

6-8 °C

Prijs€ 54,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)