Op voorraad

Georges Clément – Champagne Brut

47,98

Te koop bij:

Deze fantastische Champagne van het beroemde huis Georges Clément komt uit het hart van de Champagne.

De kelders van het wijnhuis liggen 20 meter onder de grond in krijtrotsen. De perfecte plek om de Champagne langzaam te laten rijpen.

Het resultaat? Een frisse, zachte en romige Brut met een schitterende mousse!

Champagne
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Champagne
Druivenras: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Georges Clément – Champagne Brut

Champagne Brut van topkwaliteit!
Schitterende Champagne van het beroemde huis Georges Clément. Helder lichtgroen met een schitterende zachte mousse. De geur is verleidelijk fris met uitbundige indrukken van rijpe appels en toast. Frisse hoge zuren maar daarnaast ook zacht en romig. Minutenlange zeer goed gebalanceerde afdronk.

De Champagnestreek

La Champagne is het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk. Met zijn koele klimaat en kalkrijke krijtbodem heeft het de ideale omstandigheden voor de productie van ‘s werelds beroemdste mousserende wijn, le Champagne.

Champagne, mousserende wijn bij uitstek

Champagne staat model voor alle mousserende wijnen. Alleen als een wijn uit de Champagnestreek komt, mag men de term Champagne hanteren. Champagnes paren een hoge zuurgraad aan aromatische verfijning en complexiteit. Ze komen van drie druivenrassen: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Meestal worden die gemengd, behalve in de Côte des Blancs. In dat district gebruikt men alleen Chardonnay, voor wijnen van het type Blanc de Blancs. In de Montagne de Reims is Pinot juist weer sterk vertegenwoordigd,en zorgt voor een wat zwaardere stijl wijn.

De meeste Champagnes zijn assemblages van diverse stille basiswijnen van diverse jaargangen. Hierdoor kan jaar in jaar uit een gelijkmatige kwaliteit geproduceerd worden. Alleen van zeer goede oogstjaren produceert men Vintages of Millésimes.

Wijnfiche

WijnnaamGeorges Clément - Champagne Brut
EAN-code3497840000234
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Champagne

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

8-10 °C

Prijs€ 47,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)