Verwacht / Tijdelijk uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Finca Santa Bella – Chardonnay 2019 Reserva (Argentina)

15,99

De schitterende druif Chardonnay, die in het Franse Bourgogne grote hoogten bereikt, presteert ook in Mendoza in Argentinië op sublieme hoogten. Letterlijk en figuurlijk.

Uco Valley is het hoogste gebied in de Mendoza wijnregio, de Chardonnay rijpt er op een hoogte tot 1.250 meter boven zeeniveau, dicht bij de zon en toch bij lage temperaturen. Dat zorgt voor een langzame en optimale rijping van de druiven, die acht maanden op smaak komen op Frans eikenhout.

Dat alles resulteert in een wijn die zo rijk en boterig is, dat je ‘m bijna op toast kunt smeren. Heerlijk!

Witte wijn van 2019
Land: Argentinië
Wijnstreek: Mendoza, Uco Valley
Druivenras: Chardonnay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Finca Santa Bella – Chardonnay 2019 Reserva (Argentina)

Mollige Chardonnay van grote hoogte!
De groengele kleur van deze Chardonnay kan de indruk wekken dat u te maken hebt met een dartelend frisse wijn. Niets is minder waar. Deze witte wijn is net zo vol en rijk als zijn Franse collega’s. Dat blijkt al uit de kruidige neus, waarin aroma’s van toast en cederhout doorklinken. Rijk en vol van smaak, met de schitterende tonen van sinaasappel en ananas, aangevuld met de romige smaken van vanille, ceder, zoethout en toast. Een mooie mollige Chardonnay uit Mendoza!

De Finca Santa Bella Reserva is een Chardonnay in die fijne Franse stijl: met veel finesse. In de neus wordt het karakter bepaald door een vleugje boter en mooi fruit, dat in de smaak terugkomt.

Finca Santa Bella

De wijnmaker Eduardo Antonio Casademont brengt met elke fles wijn die wijnhuis Finca Santa Bella verlaat een druppel van de Argentijnse cultuur over. De wijnmaker is al zeventien jaar verbonden aan het Zuid-Amerikaanse wijnhuis, waar hij zijn passie volgt door ambachtelijke wijnen te maken in een natuurlijke omgeving. Voordat hij zijn kennis inzette in de kelders van Finca Santa Bella deed hij ruim twintig jaar ervaring op bij andere wijnhuizen, verspreid door heel Argentinië.

Uco Valley

Uco Valley is de nieuwste wijnregio in het Argentijnse Mendoza en de Benjamin rammelt nu al heel succesvol aan de poorten van de internationale wijnwereld.

De wijngaarden zijn aangelegd aan de voet van de Andes, naast de rivier Tunuyán, op een hoogte van 900 tot 1250 meter boven zeeniveau. Hier krijgen de druiven volop zon, terwijl de gemiddelde temperatuur niet hoger komt dan zo’n veertien graden. Dat betekent dat de druiven een lange rijpingstijd krijgen, waarin ze de maximale aroma’s opdoen. Daar komt bij dat de druiven op grote hoogte, waar een droog landklimaat heerst en een warme bries waait, amper last hebben van ziektes. En mocht het in Uco Valley te droog worden, dan wordt gebruik gemaakt van mineraalhoudend smeltwater afkomstig van de gletsjers in het Andesgebergte.

Dat alles geeft de Chardonnaydruif verbluffende aroma’s, zoals we die ook kennen van de grote Chardonnays uit de Franse Bourgogne. Tel daar een VIP-behandeling in de kelders van Finca Santa Bella bij, inclusief acht maanden rijping op vaten van Frans eikenhout, en een smakelijk succes is verzekerd.

Met al die kwaliteiten is het niet verwonderlijk dat Argentinië tot de grootste wijnproducenten ter wereld behoort. Toch kan het Zuid-Amerikaanse land niet tot de grootste exporteurs worden gerekend. De Argentijnen houden nou eenmaal zelf te veel van hun wijn.

Dat een prachtwijn als deze houtgerijpte Chardonnay onze voorraadkelder heeft gehaald, mag dan ook best bijzonder worden genoemd. Doe er uw voordeel mee en maak kennis met deze mooie mollige Argentijn.

Wijnfiche

Wijnnaam Finca Santa Bella - Chardonnay 2019 Reserva (Argentina)
EAN-code 7798116662979
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Argentinië

Wijnstreek

Mendoza, Uco Valley

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2024

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

Droog, Krachtig

Serveertemperatuur

13 °C

Prijs € 15,99 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen