Verwacht / Tijdelijk uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Finca Santa Bella – Chardonnay 2020

9,99

Deze Chardonnay van Finca Santa Bella is er letterlijk en figuurlijk één van grote hoogte.

De druiven van deze expressieve witte wijn rijpen namelijk op de hoogste punten ter wereld. In het Argentijnse wijngebied Mendoza, om precies te zijn, dicht bij het Andesgebergte. De druiven staan er op een hoogte tot 1200 meter. Zo krijgen ze overdag maximale zon op de schil, terwijl koele nachten ervoor zorgen dat de aroma’s optimaal bewaard blijven. In dat proeft u in deze heerlijk fruitige Chardonnay.

Een tropisch hoogstandje dat werd beoordeeld met een goed door Perswijn Magazine!

Witte wijn van 2020
Land: Argentinië
Wijnstreek: Mendoza, Mendoza Valley
Druivenras: Chardonnay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Finca Santa Bella – Chardonnay 2020

Expressieve Chardonnay met natuurlijke frisheid!
Prachtige Chardonnay die lichtgeel fonkelt in het glas. Deze licht kruidige Finca Santa Bella heeft een intense neus, die het tropische fruitkarakter, typerend voor druiven die op grote hoogte rijpen, op schitterende wijze weergeeft. Intens en expressief van smaak met wit fruit als perzik en ananas, rijpe sinaasappel en een lekker romig botertje. De natuurlijke frisheid van het fruit geeft de wijn een heerlijk lange en fruitige afdronk. Schenk deze Finca Santa Bella Chardonnay op zes tot acht graden om optimaal te genieten van deze wijn van grote hoogte.

Wijnstreek Mendoza

Mendoza, het belangrijkste en grootste wijngebied van Argentinië, ligt net ten oosten van het Andesgebergte. Het gebied bevindt zich zo’n 700 tot 1200 meter boven zeeniveau en kent warme, zonovergoten dagen die worden afgewisseld door koele nachten. Het naastgelegen Andesgebergte houdt de regen tegen. Door het jaar heen valt er in Mendoza gemiddeld niet meer dan 200 millimeter water, waardoor het droge gebied wordt gezien als een woestijn. De inheemse volksstam Huarpe bedacht daar, al ver voor de ontdekking van het continent door Christoffel Columbus, een oplossing voor. Er werd een irrigatiesysteem aangelegd waarmee smeltwater uit de Andes naar de akkers werd geleid. Die techniek is door de eeuwen heen verfijnd en wordt nog altijd gebruikt om de inmiddels befaamde wijngaarden in Mendoza van water te voorzien.

De bodem hier bestaat uit zand, klei en kiezels en is goed vochtdoorlatend. Tel die kwaliteiten op bij de ligging op het zonovergoten plateau naast het Andesgebergte en de uitkomst is een ideaal terrein voor wijnbouw. De hoge ligging van de wijngaarden zorgt met zonnige dagen en koele nachten namelijk voor een langere rijpingsperiode. Hierdoor behouden druiven hun verfrissende zuurgraad en dat is duidelijk te proeven in de expressieve Finca Santa Bella – Chardonnay, die trakteert op de intense fruitsmaken van wit fruit.

Finca Santa Bella

Met elke fles wijn die de kelder van wijnhuis Finca Santa Bella verlaat, brengt Eduardo Antonio Casademont een druppel van de Argentijnse cultuur over. De in Argentinië geboren en getogen wijnmaker is al zeventien jaar verbonden aan het Zuid-Amerikaanse wijnhuis, waar hij zijn passie volgt door ambachtelijke wijnen te maken in een natuurlijke omgeving. Voordat hij zijn kennis inzette in de kelders van Finca Santa Bella deed hij ruim twintig jaar ervaring op bij andere wijnhuizen, verspreid door heel Argentinië.

Wijnfiche

WijnnaamFinca Santa Bella - Chardonnay 2020
EAN-code7798116662856
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Argentinië

Wijnstreek

Mendoza, Mendoza Valley

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

Fris, Levendig

Serveertemperatuur

6-8 °C

Prijs€ 9,99 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen