-44%
Korting
Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Bodegas Coviñas – Villa de Adnos – Bopal Tempranillo 2020 Utiel-Requeña

4,99 Bespaar 44%

Deze zwoele en goudbekroonde rode wijn komt uit Utiel-Requeña, het meest zuidelijke wijngebied van de drie kwaliteitsregio’s in het Spaanse Valencia. De druiven rijpen hier optimaal, met warme en zwoele wijnen als resultaat.

Bovendien tonen lokale wijnboeren aan dat hier door samenwerking prachtige resultaten worden behaald. Onder de naam Bodegas Coviñas maken zij uitzonderlijke wijnen.

Deze soepele en zwoele Villa de Adnos, met zijn tonen van rijp fruit en mokka, is daar het levendige bewijs van.

Rode wijn van 2020
Land: Spanje
Wijnstreek: Utiel-Requeña, Valencia
Druivenras: Bobal, Tempranillo
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Bodegas Coviñas – Villa de Adnos – Bopal Tempranillo 2020 Utiel-Requeña

Een jonge, levendige en zonnige goudbekroonde wijn!
Helder robijnrode wijn, gemaakt van de Spaanse helden Bobal en Tempranillo. Die eerste tekent voor de prachtige kleur van deze Villa de Adnos en geeft de wijn zijn warme, mediterrane karakter. De Tempranillo voegt daar zachtheid en vooral veel fruit aan toe. Samen leveren ze een toegankelijke wijn die gul trakteert op de zwoele aroma’s van kersen, bessen en een leertje. Een jonge, levendige en zonnige allemansvriend, met smaken van kersen, zwarte bessen, aardbei en mokka.

Een heerlijk soepele rode wijn, die het niet na kan laten om in de afdronk nog even pepertje te tonen.

Utiel-Requeña

De wijnbouw in het Spaanse gebied Utiel-Requeña, ten westen van Valencia, dateert al van voor onze jaartelling. Door de ideale klimatologische omstandigheden trokken veel gepassioneerde wijnliefhebbers naar dit gebied. Zo ook de wijnbouwers van Bodegas Coviñas, gevestigd langs de oever van de rivier Magro.

Het klimaat, de door de eeuwen opgedane kennis en de samenstelling van de bodem bestaande uit een ideale combinatie van zand, kalk en klei, komen perfect tot uiting in de prachtige wijnen die in dit gebied worden gemaakt. Krachtig en met een uitzonderlijk weelderige fruitigheid.

Bodegas Coviñas

In 1965 vestigden zich een aantal wijnboeren in dit gebied en gingen de samenwerking aan onder de naam Bodegas Coviñas.

In 1967 werd de Viño de la Reina gemaakt, de eerste gebottelde kwaliteitswijn uit het gebied. Bijna twintig jaar later werd die wijn omgedoopt tot Enterizo, een serie wijnen die inmiddels het vlaggenschip vormt van het samenwerkingsverband.

Internationale bekendheid verwierf de bodega toen het in 1994 besloot de serie Monte Mayor op de Europese markt te brengen. Een wijs besluit, waarmee een periode van expansie is ingeluid. Dit alles vanzelfsprekend zonder de unieke persoonlijkheid van de wijngaarden en de kwaliteit van de wijnen uit het oog te verliezen. Want, zoals Bodegas Coviñas dat zelf aangeeft: “De druiventeelt en de wijnbouw vormen sinds het begin der tijden ons wijn-erfgoed, van ouders op kinderen overgedragen als onze meest waardevolle schat.

Wijnfiche

WijnnaamBodegas Coviñas - Villa de Adnos - Bopal Tempranillo 2020 Utiel-Requeña
EAN-code8420202002121
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Utiel-Requeña, Valencia

Wijnhuis/label

Druivenras

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Normale prijs€ 8,99 / fles  
Actieprijs€ 4,99 / fles  
Korting in procent 44% voordeelVerwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment uitverkocht zijn! (zie ook onze FAQ)