Op voorraad

Barón de Lión – Cava Brut (Método Tradicional)

13,99

Te koop bij:

Cava, de trots van Penedès. Na het proeven van deze smaakrijke bubbel weet u waarom: lekker fris en vol impressies van limoen en pompelmoes.

Bekroond met zilver!

Cava
Land: Spanje
Wijnstreek: Catalunya (Catalonië), Penedès
Druivenras: Macabeo, Perellada, Xarel-lo
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Barón de Lión – Cava Brut (Método Tradicional)

Verfrissend van smaak!
Kristalhelder blinkend lichtgeel met fijne speldenknop belletjes. Aantrekkelijk bouquet van knapperig wit fruit, citrus en brioche. Energiek bruisend en verfrissend van smaak met limoen, gele pompelmoes en een lang aanhoudende finale. Smaakrijk crispy glas Cava Brut met body en lengte.

Afkomstig uit het hart van het ‘kerngebied’ voor Cava, Penedès ten westen van Barcelona.

Gemaakt van 40% Macabeo, 40% Xarel-lo en 20% Parellada druiven. Gebotteld op zware Champagne fles. Nu van genieten tot 2023.

Lekker als o.a. feestelijk aperitief, bij gerookte zalm op toast en gegrilde gamba’s.

Cava Brut

Cava is het Spaanse antwoord op de beroemde Champagne wijn uit het noorden van Frankrijk. Ook bij Cava wijn maakt men gebruik van de método tradicional, oftewel de méthode traditionelle. Hierbij vindt er een tweede vergisting op fles plaats. Hier dankt de Spaanse schuimwijn dan ook zijn fijne en lang aanhoudende mousse aan.

Hoewel het proces op dezelfde manier verloopt, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen. Zo is de druivensamenstelling anders: voor Cava wijn wordt meestal een blend van de inheemse druiven Macabeo, Parellada en Xarel-lo gebruikt.

Penedès wijnstreek

Penedès, ten westen van Barcelona, vormt het hart van de Cava productie. Deze wijnregio kent een warm klimaat en daarom smaakt Cava iets milder en bevat minder zuren dan Champagne waar er een koel klimaat heerst.

Tot slot: Cava is een betaalbaar alternatief voor Champagne. Binnen Cava zijn er zeven categorieën die aangeven hoe droog of zoet de wijn, waarbij Cava Brut als een droge mousserende wijn kan worden bestempeld.

Wijnfiche

WijnnaamBarón de Lión - Cava Brut (Método Tradicional)
EAN-code8719418019550
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Catalunya (Catalonië), Penedès

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

nvt

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

11,5 %

Smaakprofiel

, , ,

Serveertemperatuur

7 °C

Prijs€ 13,99 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnbeurs.be (België)
Wijnbeurs.nl (Nederland)