Wijnbeschrijving
Tenuta Valleselle – Corvina Verona 2020 ‘Ripa Magna’ Tinazzi
Vol verleidelijke kersen en mokka!
Stevig vitaal warm rood. In de geur rijp rood en zwart kersenfruit met een vleug geroosterd eikenhout. Zwoel en rijk van smaak vol zwarte bessen, zoete kersen, een subtiele toets mokka en een hint van specerijen. Levendig, stevig en met een mooie romige structuur. Smaakt door zijn rijpe zoete fruit en wat lichtere structuur als een ‘Amarone’ light’ met uitstekende balans.
Gemaakt van 100% Corvina druiven, deels voor 6 maanden gerijpt op eiken. Nu drinken tot 2027.
Heerlijk bij o.a. ossobuco, hert, gerechten met paddenstoelen en truffel, lasagne en pasta bolognese.
Corvina druiven
De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd de Italiaanse rode wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina, geblend met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van Corvina. Een succes is wel gebleken!
De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, en dus meer smaak. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer 2/3 maanden. Tot slot komt de Corvina wijn nog in contact met hout.
Het resultaat? Een heerlijk volle Italiaanse rode wijn die het proeven waard is.
Tenuta Valleselle van Tinazzi
De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Italiaanse wijn van Tenuta Valleselle. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien.
Men staat ervoor in de rij, want de Veneto wijn wordt al in meer dan 30 landen verkocht. Hun succes danken ze mede ook aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden, is hun hoofddoel. Wijnmaker Giuseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet.