Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Tenuta Fenice – Nero d’Avola 2022 Sicilia ‘La Fenice Risorge’

14,49

Wat een prachtige en krachtige rode wijn, gemaakt van Nero d'Avola druiven.

Zo bomvol aroma’s van in chocolade gedrenkt rijp fruit, hout en vanille, dat opa Taschetta retetrots zou zijn geweest. Want het is zijn wijngaard op Sicilië, die door kleinzoon en wijnmaker Dino Taschetta nieuw leven is ingeblazen na een verwoestende aardbeving in 1968. Er zat voor opa niets anders op dan zijn geliefde druivenstokken achter te laten.

Een halve eeuw later herontdekte Dino de wijngaard met de oude wijnstokken waaraan juwelen van druiven groeien, die verantwoordelijk zijn voor deze sensationele Tenuta Fenice Nero d'Avola.

Rode wijn van 2022
Land: Italië
Wijnstreek: Sicilië
Druivenras: Nero d'Avola
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Tenuta Fenice – Nero d’Avola 2022 Sicilia ‘La Fenice Risorge’

Nero d’avola bomvol fruitige aroma’s!
Diepdonkerrode wijn met een berg aan rijp rood en zwart fruit. Denk aan sappige kersen en donkere bramen. Ook tonen van specerijen als zoethout en zwoele tabak komen u tegemoet, aangevuld met eikenhout en vanille. De rode wijn is aangenaam levendig met tonen van kersen, bessen en rijke specerijen.

De stevige tannines passen zeer goed bij een mooi stuk vlees of een rijke pasta bolognese.

Tenuta Fenice

Begin 1968 werd Sicilië getroffen door een flinke aardbeving. De verwoesting was zo groot dat de bewoners van Poggioreale geen andere keus hadden dan hun huis en eigendommen achter te laten en verderop de heuvel opnieuw van start te gaan en een nieuw leven op te bouwen. Van het oude bekende dorp was niks meer te herkennen, het was veranderd in een waar spookdorp.

Ook Dino’s opa zijn wijngaarden werden een spooklocatie. Toch besloot Dino Taschetta om bijna vijftig jaar later een kijkje te nemen in de toenmalige wijngaarden van opa. Hij verwachtte een verloren stuk land aan te treffen, maar werd aangenaam verrast. Want de wijngaard was door de jaren dan wel verwilderd, toch hingen de wijnstokken vol druiven met een verbazingwekkende kracht en geweldige aroma’s.

In 2017 maakte hij een fantastische vintage van de druiven van opa’s wijngaard: een pure nero d’avola. Dino besloot om zijn familielandgoed nieuw leven in te blazen en begon met de restauratie van het landgoed.

Nero d’avola

Zegt u Sicilië, dan zegt u hitte. Zegt u hitte, dan zegt u Nero d'Avola. Deze druif is de trots van het eiland Sicilië, ook wel ‘het zwarte goud van de zon’ genoemd.

Nero d'Avola is een variëteit die in een droog klimaat goed tot zijn recht komt en enorm van hitte houdt. Op Sicilië schijnt de zon zo’n zeven maanden per jaar uitbundig. Hier liggen de druiven te bakken in het zonnetje, op een vulkanische bodem van de Etna.

Voor de nodige verkoeling voor de wijnstokken komt een fijne bries van de zee. Dit fijne klimaat geeft de druif haar eigen unieke fruitige karakter.

Wijnfiche

WijnnaamTenuta Fenice - Nero d'Avola 2022 Sicilia 'La Fenice Risorge'
EAN-code5051559138565
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Sicilië

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

, ,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 14,49 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl