Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Le Triomphe – Merlot 2021 ‘Cuvée Tradition’ Pays d’Oc

9,99

De bijzondere Pays d'Oc, wijnstreek dat niet op een landkaart staat maar wel volop op de wijnkaart, is met een ware zegetocht bezig. Want wat worden hier, onder invloed van de Zuid-Franse zon, prachtige wijnen gemaakt.

Neem nou deze Le Triomphe Merlot met z’n betoverende aroma’s van rijp zwart fruit als bramen en bessen. Vriendelijk genoeg om zo van te genieten, stevig genoeg om op te treden als tafelheef bij een heerlijke stoofschotel. Overtuigend en goed gevuld. Met een klein en fijn zoetje aan het eind, opgedaan in de triomferende Pays d'Oc.

Rode wijn van 2021
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Le Triomphe – Merlot 2020 ‘Cuvée Tradition’ Pays d’Oc

Zwoele Merlot met Zuid-Franse zonnigheid!
Heerlijk soepele en fruitige Merlot die volrood in het glas glijdt en daar z’n paarstinten onthult. En dat niet alleen, want in deze Le Triomphe Merlot klinkt ook de zwoelheid van de Zuid-Franse zonneschijn door. Dat begint met fraai fruit in de neus, denk aan bramen, bosbessen en kersen, subtiel aangevuld met een klein Frans kruidenbuiltje. Het rode fruit keert volop terug in de mond, waar op de achtergrond fijne zuren perfect in balans zijn met de tannines. Dit zorgt voor een verrassend contrast in deze soepele wijn, met een klein en fijn verpakt zoetje op het eind.

Lekker bij o.a. hamburger, chili con carne, stoofschotels, gegrilde kip, gegrilde groenten.

Merlot

De Merlot is de wereldberoemde druif van de rechteroever van Bordeaux. Hier staat de wieg van Merlot, afkomstig van het Franse merle wat merel betekent. Net als die vogel heeft de druif zijn vleugels flink uitgeslagen. Al was dat niet vanzelfsprekend.

Wijnmakers van buiten de beroemde Franse wijnstreek haalden lange tijd hun neus op voor de druif die heerlijk romige wijnen voorbrengt die door liefhebbers van over de hele wereld met plezier worden gedronken. Dat is inmiddels wereldwijd opgepikt, waardoor de druif anno nu tot ver over de grenzen van Bordeaux te vinden is. Van Languedoc tot ver in Chili en Nieuw-Zeeland.

De vroegrijpe druif trakteert overal op aroma’s van bessen en kersen en chocoladesmaken. In koelere klimaten klinken frisse en pittige rode bessen door, in warmere klimaten is de wijn extra zwoel en romig. Die veelzijdigheid, zonder pretentieus te zijn, is waarom de druif wereldwijd geliefde wijnen voorbrengt. Want waar de wijn ook is gecreëerd, altijd is-ie zacht, soepel en fruitig en steevast geschikt om van te genieten. Bij het eten of gewoon lekker op zichzelf.

Het is niet voor niets dat uitgerekend deze druif menig voormalig bierdrinker heeft omgetoverd in een echte wijnliefhebber. Daar moet je wat voor in je mars hebben en dat heeft de druif merlot die zegeviert in deze smaakvolle rode Le Triomphe.

Pays d’Oc: kwaliteit uit Languedoc-Roussillon

Menig Belg en Nederlander brengt er de zomervakantie door: de Zuid-Franse Languedoc-Roussillon, genietend van de mediterrane zon. Als het even kan met een glas goede wijn in de hand. En dat kan, want in het gebied dat ooit bekend stond als de bakermat van de bulkwijn wordt al jaren gewerkt aan de kwaliteit van wijnen.

Veel wijnen uit Languedoc-Roussillon voldoen aan de strenge criteria die gelden voor de kwalificatie Appellation d’Origine Contrôlée (AOC). Daar tussendoor slingeren de wijngaarden van Pays d'Oc IGP als een soort oenologische lappendeken. Een Frans buitenbeentje waarvoor andere kwaliteitseisen gelden dan voor de AOC. Dat geeft wijnmakers vrijheid en de mogelijkheid om binnen de kaders te experimenteren. Om wijnen te maken die voldoen aan de eisen die wijnliefhebbers anno nu stellen aan de kwaliteit van een wijn.

Met andere woorden: de wijnmaker is aan zet en niet de overheid. Dat maakt Pays d'Oc interessant voor iedereen met liefde voor wijn, van wijnboer tot wijndrinker. Dat ervaart u in de bijzondere wijnen van Le Triomphe.

Wijnfiche

WijnnaamLe Triomphe - Merlot 2021 'Cuvée Tradition' Pays d'Oc
EAN-code3249381065728
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc

Wijnhuis/label

Wijnjaar

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 9,99 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl