Op voorraad

Château Tassin – Bordeaux ‘Moelleux’ 2022

15,98

Te koop bij:

Château Tassin staat in een van de oudste middeleeuwse steden in Bordeaux: Rions, wat afgeleid is van het Latijnse Riucium en dat zo veel betekent als ‘gebouwd op een rots’.

De wijngaard van het huis strekt zich uit over de hellingen van klei- en kalksteen die uitkijken over het stadje met zijn oude wallen en over de rivier de Garonne.

Op deze bevoorrechte positie rijpen de druiven van deze lichtzoete Bordeaux waarin mooi citrusfruit doorklinkt. Om nu van te genieten. Drink ‘m goed gekoeld, dan is deze Moelleux op z’n lekkerst!

Dessertwijn van 2022
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Bordeaux
Druivenras: Muscadelle, Sémillon
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Château Tassin – Bordeaux ‘Moelleux’ 2022

Frisse en lichtzoete verwenwijn uit Bordeaux!
Dat de druiven Sémillon en Muscadelle prachtig op smaak zijn gekomen in de perfect gelegen wijngaard, blijkt wel uit deze helder wijn met z’n fraaie lichtgele kleur. In het glas toont deze lichtzoete Bordeaux zijn Franse elegantie en frisheid dankzij de duidelijke aanwezigheid van citrus. Smaakvol, fris en heerlijk doordrinkbaar.

Heerlijk bij o.a. gerechten uit de Oosterse keuken (de mooie zuren kunnen spicy kruiden prima aan!), bij zoete desserts (bijv. roomijs, chocolade) en bij een blokje pittige kaas.

Het witte goud uit Bordeaux

Als we in de geschiedenis duiken van de druiven die verantwoordelijk zijn voor deze wijn, Sémillon en Muscadelle, dan durven we, heel voorzichtig, te stellen dat de Sémillon ergens aan het begin van de achttiende eeuw is ontdekt. Dat wil zeggen, de druif is in 1711 voor het eerst genoemd in de Bordeauxstreek en wij gaan er maar even vanuit dat die eerste aantekening tevens het geboortekaartje is en dat de wieg dus stond in Bordeaux. Vandaaruit begon de Sémillon druif aan een zegetocht door Frankrijk en de rest van de wereld.

Toch komt de Sémillon druif nergens zo fraai tot zijn recht als in het relatief koele klimaat van Bordeaux. Nog fraaier wordt het als de bestaat uit klei, kalk en kiezels, zoals langs de oevers van de Garonne het geval is. Het beroemdst is de druif aan de overkant van die rivier en wel in Sauternes, waar-ie aan de basis staat van ’s werelds beroemdste edelzoete witte wijn. Ook de druif muscadelle draagt bij aan de roem van dit zoete goud uit Bordeaux.

Château Tassin

Het Château Tassin heeft een prachtige wijngaard gelegen in de heuvels aan de rechteroever van de rivier Garonne, op slechts dertig kilometer ten zuiden van Bordeaux. Het wijnhuis is gevestigd in Rions, een van de oudste middeleeuwse steden van de regio. In deze fraaie omgeving floreert Château Tassin al bijna drie eeuwen.

De druiven profiteren er van een goede ligging op het zuidoosten. Zon in overvloed dus, zeker tijdens de warme en droge zomers. Het beetje regen dat valt, wordt snel opgenomen in de goed drainerende grond, de druivenstokken moet flink diep wortelen om een drupje water op te halen. Dat klinkt als niet echt positief en toch is dit exact de reden waarom de druiven hier perfect rijpen en er die beroemde complexiteit van Bordeaux opdoen.

Het is vanwege die ideale ligging dat Paul Gonfrier (eigenaar van Vignobles Gonfrier) het landgoed kocht in 1962. Inmiddels is Château Tassin al enkele generaties in het bezit van de familie, die traditionele wijnmethodes respecteert en er tegelijkertijd continu naar streeft om met moderne technieken de wijnen te verbeteren.

Het resultaat van die passie, noeste arbeid en tradities vermengd met innovatie ervaart u in deze frisse en heerlijk betaalbare Château Tassin AOP Bordeaux Moelleux.

Wijnfiche

WijnnaamChâteau Tassin - Bordeaux 'Moelleux' 2022
EAN-code3700201722158
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Bordeaux

Wijnhuis/label

,

Druivenras

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

11,0 %

Smaakprofiel

, ,

Serveertemperatuur

9-10 °C

Prijs€ 15,98 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)