-48%
Korting
Tijdelijke aanbieding!*Op voorraad

AUT von Waldschütz – Grüner Veltliner ‘Eiswein’ Österreich (0,375L)

14,99 Bespaar 48%

Eiswein: het vloeibare goud uit Niederösterreich

Een wijn die is gemaakt onder toezicht van de overheid? Raar maar waar. En mooi! Want om het predicaat Eiswein te mogen voeren op het etiket, moet het vloeibare goud aan flink wat eisen voldoen.

Zo mogen de druiven, om die machtig mooie fruitsmaken met een drupje honing te behouden, alleen ‘s nachts worden geplukt als ze volledig zijn bevroren. Dat wordt streng gecontroleerd en dus belden vader en zoon Von Waldschütz in de nacht van 26 op 27 december 2021 een overheidsfunctionaris uit bed om goedkeuring voor de oogst te krijgen. Want die nacht waren de druiven perfect op smaak én flink bevroren.

Met als bijzonder resultaat deze rijke AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Eiswein vol tropisch, ietwat gedroogd fruit, honing en een opmerkelijke frisheid.

Eiswein wordt ook wel het vloeibare goud genoemd en dit kroonjuweel uit Oostenrijk is speciaal voor u gebotteld in flessen van 0,375 liter.

Witte dessertwijn van 2021
Land: Oostenrijk
Wijnstreek: Niederösterreich (Neder-Oostenrijk)
Druivenras: Grüner Veltliner
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

AUT von Waldschütz – Grüner Veltliner ‘Eiswein’ Österreich (0,375L)

Schitterende ijskoningin met verrassend warme tonen!
Glanzend goudgele wijn, die zich met weelderig en met een mooie viscositeit in het glas vleit. Om, heerlijk genesteld, de frisse aroma’s te verspreiden van tropisch fruit als ananas en lychee. Deze ijskoningin uit Oostenrijk mag dan het predicaat Eiswein dragen, toch trakteert ze ook op karaktervol warme tonen van gedroogde vruchten en een drupje honing. Prachtig zoete indrukken in de mond die perfect in balans zijn met de mooie zuren van de druif grüner veltliner zoals groene appel. Een fraaie kruidigheid en een klein korreltje witte peper geven deze ijskoningin de statuur die ze verdient.

Een Oostenrijkse schone, gemaakt met Zwitserse precisie. Top!

Heerlijk bij o.a. cabrales, chocolade desserts, tiramisu en sorbetijs.

Eiswein: het vloeibare goud onder de wijnen

Stel je voor: lig je als overheidsfunctionaris hartje winter lekker warm onder de dekens, word je gebeld. Niet omdat er ijzel op straat ligt, maar omdat de druiven zijn bevroren. Goed nieuws! Want dat betekent dat de druiven voor de Eiswein geoogst kunnen worden. Dat mag alleen onder strenge voorwaarden en na goedkeuring van die functionaris. Als die heeft geconstateerd dat de druiven écht volledig zijn bevroren, wordt het aanpoten. Voor zonsopgang moeten de druiven namelijk in de pers belanden.

Is het sap eenmaal uit de druif, dat komt diezelfde overheidsfunctionaris nog een keer langs om de hoeveelheid sap en het suiker in dat sap te controleren.

Alles om die hoge standaard voor Eiswein te bewaken. Want ja, zo’n ijswijn staat voor dun bezaaide kwaliteit. De ideale condities doen zich namelijk niet elk jaar voor en het maken van Eiswein is arbeidsintensief.

Dat alles maakt dat deze wijn van prachtkwaliteit schaars en in de regel ook aan de prijzige kant is. Maar u weet het: niet bij ons!

Eiswijn van Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner druiven die voor deze AUT von Waldschütz Eiswein is gebruikt, rijpen op een helling in Niederösterreich met noordoostelijke ligging. Op de koude kant dus!

Ze zijn aangeplant in een eeuwenoude lössbodem die rijk is aan mineralen. Het geeft de druiven de levendige aroma’s en fijne kruidigheid.

De druiven worden in bevroren toestand geplukt en geperst. Het water in de druif is dan veranderd in ijs en dit ijs wordt gescheiden van de rest van de druif waardoor er een waanzinnig geconcentreerd sap overblijft. Zo ontstaat er een wijn met een uniek smaakprofiel die bijzonder lang kan worden bewaard.

AUT von Waldschütz

Er is flink wat kennis en kunde voor nodig om de druiven voor een ijswijn goed te laten rijpen en om te toveren tot een wijn van dit niveau. Vader en zoon Von Waldschütz beheersen dat ambacht als geen ander.

Zij hebben deze prachtige ijswijn, ook wel het vloeibare goud genoemd, gecreëerd die klinkt als een delicaat zoete melodie van citrus, tropisch fruit, gedroogd fruit, rijke honing met een spetterend en peperig slotakkoord van de grüner veltliner. Applaus!

Wijnfiche

WijnnaamAUT von Waldschütz - Grüner Veltliner 'Eiswein' Österreich (0,375L)
EAN-code9120016186626
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Oostenrijk

Wijnstreek

Niederösterreich (Neder-Oostenrijk)

Wijnhuis/label

,

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

11,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

6-8 °C

Normale prijs€ 28,99 / fles  
Actieprijs€ 14,99 / fles  
Korting in procent 48% voordeelTijdelijke aanbieding!*Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment uitverkocht zijn! (zie ook onze FAQ)