Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Skoonuitsig – Chardonnay 2022 ‘Prestige’

11,98

Te koop bij:

Hoewel Chardonnay relatief nieuw is in Zuid-Afrika, weet deze Skoonuitsig ‘Prestige’ Chardonnay de rijke en complexe smaak van de Kaap prachtig te vertalen.

Pas sinds 1985 staan er chardonnay wijnranken aangeplant en al snel zagen de Zuid-Afrikaanse wijnmakers dat het terroir geweldig geschikt is voor deze wereldse druif. Met trots stellen we dan ook onze Skoonuitsig Prestige voor.

Een vriendelijke, romige Chardonnay met een tropisch tintje.

Witte wijn van 2022
Land: Zuid-Afrika
Wijnstreek: Westkaap (Z-Afrika)
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Skoonuitsig – Chardonnay 2022 ‘Prestige’

Romige en fruitige topwijn!
De Skoonuitsig Prestige Chardonnay toont een heldere strogele kleur in het glas. Een wijn met een uitbundige geur vol met frisse citrus, peer, perzik en vanille. Volle en romige smaak met het voor de chardonnaydruif typerende vetje. Daarnaast veel fris fruit en een lange, krachtige afdronk met tevens indrukken van vanille.

Western Cape

Het Western Cape of Westkaap gebied is een prachtig gebied in het zuidelijkste puntje van Afrika. Nederlanders hebben hier onbewust veel invloed uitgeoefend op het ontstaan van diverse wijnbedrijven in Zuid-Afrika.

Toen Jan van Riebeekc de Kaap stichtte in 1652 groeide het aantal boerderijen en wijngoederen gestaag. Men ontdekte dat de vruchtbare plekken en de verschillende wijnregio’s gingen zich steeds meer ontwikkelen. Veel namen van wijngaarden en wijnmakers herinneren ons aan de tijd van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Deze invloed vindt u ook terug in de wijnen van Skoonuitsig.

Wijnfiche

WijnnaamSkoonuitsig - Chardonnay 2022 'Prestige'
EAN-code4006542076080
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Zuid-Afrika

Wijnstreek

Westkaap (Z-Afrika)

Wijnhuis/label

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

13,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

7-9 °C

Prijs€ 11,98 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)