Wijnbeschrijving
Weingut Setzer – ‘Golden’ Grüner Veltliner 2023 Weinviertel DAC
Mondvullend brede Grüner in de crispy, volle stijl van Setzer!
Stuivend fris, zoals een Grüner Veltliner wijn hoort te zijn. Een vrolijke ontmoeting in het glas tussen citrus, licht exotisch fruit, kweepeer en een vleugje witte peper. Rijke Grüner in de crispy, volle stijl van Setzer.
Een Weinviertel wijn moet een Grüner Veltliner zijn die de mineraliteit van de glooiende heuvels van Weinviertel laat zien. Dat betekent een fruitig karakter met hints van het kenmerkende witte pepertje, uiterst gastronomisch en plezierig. En dat is gelukt,’ aldus wijnmaker Hans Setzer. Perfect in balans.
Gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven. Nu van genieten tot 2027.
Lekker bij o.a. asperges, gebakken witvis, sushi, artisjokken, (gerookte) ham, mosselen en geitenkaas.
‘Golden’ Grüner Veltliner
Deze ‘Golden’ van Setzer liet zich wederom tot veruit de meest koopwaardige Grüner Veltliner van de oogst kronen.
Weingut Setzer
Weingut Setzer is al sinds 1705 een feit. Het wijnhuis is gelegen in het kleine dorpje Hohenwarth in het hart van Weinviertel, de wijnstreek ten noordwesten van Wenen. Hier bestiert het echtpaar Hans en Uli Setzer in totaal 30 hectare aan wijngaarden, waarvan het merendeel met Grüner Veltliner is aangeplant.
De focus lag in eerste instantie op landbouw en het landgoed omvatte slechts een paar wijngaarden. Sinds 2001 heeft de familie zich volledig gefocust op de wijnbouw in de Weinviertel wijnstreek
Jaar in, jaar uit weet Weingut Setzer in onze overzichtsproeverijen te verbazen met een ongekend hoog en contant kwaliteitsniveau van hun Grüner Veltliner.
De wijnmakers Hans en Uli hebben beide een studie wijnbouwkunde op zak en eren de eeuwenoude tradities, maar combineren dit met moderne inzichten en technieken om met succes “true-to-type” Grüner Veltliners te maken.
Weingut Setzer werd in 2013 uitgeroepen tot ‘wijnmaker van het jaar’.
Falstaff, een gerenommeerd Oostenrijks wijnblad, geeft de Oostenrijkse wijnen van Setzer lovende recensies.