Op voorraad

San Silvano – Chardonnay 2020 Vino d’Italia

8,99

Dat ze in Italië prachtige Chardonnays kunnen maken, bewijzen de wijnmakers van Castellani.

De Chardonnay druif stamt uit het Franse Bourgogne, waar er waanzinnige en wereldberoemde wijnen van worden gemaakt. Van sprankelend frisse op het fruit gemaakte exemplaren tot complexe wijnen met houtrijping. Hoe meer zon de druif op de schil krijgt, hoe voller de wijn.

Dat belooft wat voor deze San Silvano uit zonovergoten Italië. Een belofte die deze expressieve en volle prachtwijn meer dan waarmaakt. Petje af!

Witte wijn van 2020
Land: Italië
6 flessen / doos
Categorie:

Wijnbeschrijving

San Silvano – Chardonnay 2020 Vino d’Italia

Expressieve en tropische Chardonnay!
Lekkere mondvullende Chardonnay, die prachtig goudgeel fonkelt in het glas. De expressieve neus trakteert op een explosie van tropisch fruit met een vleugje banaan. In de mond smelten de tonen van tropisch fruit samen tot een heerlijk sappig en vol geheel met een licht botertje. De perfect wijn voor een zonnige namiddag of een zwoele avond en een ideale tafelheer bij vis. Proost!

Chardonnay, de lieveling van menig wijnboer én wijnliefhebber

Dat Chardonnay een lievelingetje is, is niet verwonderlijk: de druif die van oorsprong uit Bourgogne komt, voelt zich vrijwel overal thuis en laat zich transformeren tot de lekkerste wijnen. Van aangenaam fris en fruitig tot vol met een boterachtig vetje, romig en boterzacht. Kwaliteiten die de druif inmiddels vrijwel overal ter wereld tentoonstelt. Van Amerika tot Zuid-Afrika en van Chili tot Italië. Kortom, die ene druif groeit overal en smaakt nergens hetzelfde. De druif neemt namelijk overal de typische kenmerken van het terroir over.

Niet voor niets wordt Chardonnay gezien als de kameleon van de wijnwereld. In het glas betekent dat over het algemeen frisse citrustonen bij een Chardonnay uit een koel klimaat en tropische smaken als de druiven zijn opgegroeid in een warm klimaat. Toch hebben alle Chardonnays, ongeacht herkomst, één ding gemeen. Ze hebben een groot hart, dat zorgt voor een aangenaam zacht mondgevoel. Dat ervaart u ook bij deze San Silvano Chardonnay. Een goedhartige witte wijn, die heerlijk zacht over de tong glijdt en een lange indruk achterlaat.

Wijnkunstenaars van Castellani

Aan het einde van de negentiende eeuw is het wijnhuis Castellani opgericht. Voor het zo ver kwam, maakte de familie ook al wijnen, vooral voor eigen consumptie. Dat ging de familie zo goed af, dat Alfred Castellani besloot de zelfgemaakte wijnen te bottelen en verkopen. Destijds nog in de kenmerkende met stro bedekte kolven.

Dankzij de hulp van zijn zonen Mario en Duilio groeide de wijnmakerij uit tot een succes. De wijnen, die tot voor kort alleen binnen de eigen familie werden gedronken, vonden gretig aftrek in de verre omgeving. Tegenwoordig staat het wijnhuis wereldwijd te boek als gerenommeerde wijnmakerij. Onder toeziend oog van de familie Castellani worden er de mooiste wijnen van Italië gemaakt. Dat bewijst deze San Silvano Chardonnay weer eens. En hoe!

Wijnfiche

WijnnaamSan Silvano - Chardonnay 2020 Vino d'Italia
EAN-code8002006960687
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnhuis/label

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 8,99 / fles  Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen