Verwacht / Tijdelijk uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Barão de Vilar – Tawny Port

12,98

Vol, rijk en houtgerijpte Porto. Een meesterwerk van het beroemde huis Barão de Vilar, dat maar liefst zeven jaar in eikenhouten vaten, zogenaamde ‘pipas’ heeft mogen rijpen.

Een krachtige Tawny Porto die perfect samengaat met minder zoete desserts en licht gekoeld ook heerlijk is als aperitief. Perfectie uit Portugal!

Rode Porto
Land: Portugal
Wijnstreek: Douro
Druivenras: Tinta Cão, Tinta Francisca, Tinta Nacional, Tinta Roriz
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Barão de Vilar – Tawny Porto

Verrassende delicate Tawny Porto!
Dit is een prachtige Tawny Porto van Barão de Vilar. Deze Port is een mengsel van geselecteerde jonge poorten gerijpt in kleine eikenhouten vaten genaamd “pipas”. Een delicate geur met tonen van pruimen en noten. Uitbundige volle en rijke smaak, belegen met impressies van hout.

Lange krachtige afdronk met hinten van rood fruit. De kleur is taanachtig bruingeel.

Deze topkwaliteit Tawny gaat perfect met minder zoete desserts, ook is hij licht gekoeld zeer geschikt als aperitief.

Port

Port of Porto is een zoete, rijke versterkte wijn die gemaakt wordt van vele druivensoorten die alleen in Portugal zijn aangeplant. Men onderbreekt de gisting door wijnalcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn zijn restsuiker en krijgt hij daarnaast een hoog alcoholpercentage. Port staat niet voor een enkele wijn maar voor een hele serie wijnen met verschillende stijlen en smaken. Dit komt door de vele verschillende productiemethodes die men kan hanteren.

Tawny Porto

Tawny Porto is een lichtere soort, deze rijpt langer dan Ruby. Een assemblage van een aantal oogstjaren, die een langere tijd op hout rijpen. Hij is zacht, harmonisch en ongecompliceerd. Ook heeft deze versterkte wijn duidelijk waarneembare houtrijping met noot en karameltinten. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe complexer de smaak en kleur worden.

Douro

Douro is één van de oudste wijngebieden ter wereld. Naast prachtige portwijnen met uitzonderlijke kwaliteit komen er nu ook droge, frisse en fruitige wijnen uit deze ruige en bergachtige streek. Zomer’s is het er bloedheet en in de winter kan het er ijskoud zijn.

Familiebedrijf Barão de Vilar

Barão de Vilar (Barão = Baron) is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Wijnfiche

WijnnaamBarão de Vilar - Tawny Port
EAN-code5605570000000
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Portugal

Wijnstreek

Douro

Wijnhuis/label

Druivenras

, , ,

Wijnjaar

nvt

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

19,5 %

Serveertemperatuur

18 °C

Prijs€ 12,98 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen