Verwacht / Tijdelijk uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Wijnkist Menéres Vintage Porto 2012, 2013, 2014 (6 flessen in kist)

159,99

Geduld is een schone zaak en juist dat moesten de wijnmakers opbrengen toen ze de druiven voor de Menéres Vintage Port maar liefst dertig maanden aan het eikenhout toevertrouwden. Met geduld groeit alles wat aandacht en liefde krijgt.

Dat maakt deze bijzondere Porto collectie, met daarin de rijke oogst van 2012, 2013 en 2014 wel duidelijk.

Drie unieke Portwijnen, licht variërend in kleur, geur en smaak, die met hun indrukwekkende structuur en complexiteit doen waarvoor ze gemaakt zijn: u laten genieten van de crème de la crème uit Portugal!

6 flessen / kist
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Wijnkist Menéres Vintage Porto 2012, 2013, 2014 (6 flessen in kist)

Alleen een Porto van de hoogste kwaliteit, gemaakt van druiven die in een superieur oogstjaar zijn geplukt in de beste wijngaarden van Portugal mogen de kwaliteitsaanduiding Vintage dragen.

Die eer is de Menéres Vintage Porto uit 2012, 2013 en 2014 ten deel gevallen. Alle drie zijn ze gemaakt van de druiven Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão en alle drie hebben ze 30 maanden gerijpt op eiken. Toch is er een subtiel verschil waarneembaar tussen de verschillende jaargangen.

Proeven is ervaren. Daarom treft u in dit Menéres Vintage Port Mixpakket twee flessen van elke jaargang aan, om zo zelf uw favoriet aan te kunnen wijzen. Dat is ons niet gelukt, wij zijn onder de indruk van alle drie!

Menéres Vintage Port 2012

De Vintage Port 2012 heeft kleurt donker robijnrood en trakteert op de onweerstaanbare aroma’s van bessen en donkere bramen. Zacht en bijzonder vol in de mond met exotische houttonen. De Vintage 2012 vertoont een indrukwekkende structuur, body en complexiteit. Kan nog jaren worden bewaard, bij voorkeur staand. Kunt u daar het geduld niet voor opbrengen? Serveer ‘m dan als aperitief of digestief of bij zoete desserts, chocolade en Roquefort.

Menéres Vintage Port 2013

De sublieme oogst uit 2013 kleurt diep robijnrood in het glas en vertoont daarbij een violetkleurige glans. Heeft net als zijn één jaar oudere broer dertig maanden gerijpt op hout en heeft in de jaren flesrijping daarna de aroma’s opgedaan van rijp donker fruit als pruim en cassis, vervlochten met tonen van hout en een vleugje balsamico. Een karakteristieke Vintage Port die, zeker met blauwaderkaas, de perfecte afsluiter vormt van een diner.

Menéres Vintage Port 2014

Ook de benjamin van het stel, uit het oogstjaar 2014, glanst diep robijnrood in het glas. Een felrode glans onthult dat deze knaap de jongste van de Menéres-broers is. In de neus vertaalt zich dat in rijp rood fruit dat bijzonder fraai wordt aangevuld door donker fruit en een vleugje balsamico. Glijdt fris en levenslustig over de tong, waar ook deze Vintage 2014 indruk maakt met z’n complexiteit en grote structuur. Om weg te leggen of nu al van te genieten.

Wijnfiche

WijnnaamWijnkist Menéres Vintage Porto 2012, 2013, 2014 (6 flessen in kist)
EAN-code5605567060600
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Portugal

Wijnstreek

Douro

Wijnhuis/label

Druivenras

, , , ,

Wijnjaar

, ,

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2043

Alcoholpercentage

20,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

18-20 °C

Prijs€ 159,99 / kist  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per kist

6 wijnflessen