-38%
Korting
Tijdelijke aanbieding! *

Villa Nissarda – Coteaux d’Aix-en-Provence 2020

9,99 Bespaar 38%

Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, Aix-en-Provence en rosé, want in dit wijngebied in het zuidoosten van Frankrijk worden de mooiste rosés ter wereld gemaakt.

Het neusje van de zalm komt uit Coteaux d’Aix-en-Provence. De druiven in deze Villa Nissarda komen daar uit de wijngaard, gelegen op driehonderd meter hoogte. Zo krijgen ze meer dan genoeg zon om lekker zoet te worden terwijl koude nachten en een koele bries vanuit de vallei de fraaie frisse zuren beschermen.

Dat resulteert in een verfijnde rosé, die past bij elk seizoen.

Rosé wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Coteaux d'Aix-en-Provence, Provence
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Villa Nissarda – Coteaux d’Aix-en-Provence 2020

Een lekkere rosé met klasse en stijl!
In deze licht zalmroze wijn buitelt het frisse zomerfruit uitbundig over elkaar, in toom gehouden door frisse zuren. Het is elegantie dat de klok slaat in deze blend van Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven trakteren subtiel op aroma’s van zoete aardbei en verse framboos. Dat zomerfruit krijgt in de mond gezelschap van aalbes en rozenbottel. Dat zorgt voor een verfrissend zuurtje, een goede balans en een fraaie concentratie.

Een rosé met klasse, stijl en frisheid. Elegant en verfijnd! Gemaakt om nu van te genieten.

Coteaux d’Aix-en-Provence AOP

De wijngaarden van Coteaux d’Aix-en-Provence liggen op de hellingen ten noorden en westen van de stad. Op een hoogte van driehonderd meter staan de druivenstokken flink onder invloed van felle zon overdag en behoorlijk frisse nachten.

Die temperatuurschommeling is van onschatbare waarde voor het evenwicht tussen de suikers en de zuren in de druif. Beide worden optimaal opgebouwd, wat zorgt voor een verfijnd zoetje en elegante zuren.

Daarenboven staan de wijnstokken, in dit geval Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon, ook nog eens in een bodem van klei en kalksteen die bedekt is met kiezels. Die kiezels slaan overdag warmte van de zon op en geven dat ’s nachts weer af. Als kleine warmtekruiken zorgen de kiezels ervoor dat de druivenstokken het hele jaar door hun voeten fijn warm houden. Dat belonen ze met druiven met ongekende aroma’s.

De wijnboeren vertroetelen de druiven op hun beurt op traditionele wijze om zo de mooie geuren en smaken optimaal te behouden.

Het resultaat is een prachtige rosé, geraffineerd en uitgekiend. Met genoeg zon in zich voor koude dagen en voldoende frisheid en fruit voor als het kwik flink oploopt.

Smaakvol, het hele jaar door.

Aix-en-Provence en le bon roi René

Zijn politieke carrière is niet bepaald gelukkig te noemen. Koning was hij enkel op papier, campagnes om zijn rechten te laten gelden, mondden uit in deceptie. Toch werd René I van Anjou, hertog van onder meer Anjou en graaf van Provence door zijn onderdanen in Provence le bon roi René werd genoemd: de goede koning René. Hij studeerde literatuur, wetenschappen en theologie, beheerste vijf talen en was een bedreven schilder en muzikant. Hij genoot van het goede leven en lette niet op de centen bij de inrichting van zijn kastelen en landhuizen. Hj droeg bij aan de modernisatie van de gebieden waar hij heerser over was.

Zo was het René die in de vijftiende eeuw de wijnbouw rondom Aix-en-Provence opzette en tot ontwikkeling bracht. De bevolking was en is hem er dankbaar voor – wie niet? – en riepen hem uit tot le bon roi René.

Zo veel eeuwen later, in 1985, promoveerde het in alle opzichten unieke wijngebied tot een AOC. Ondanks die kwaliteit is Aix-en-Provence voor velen nog altijd een onbekend gebied.

Daar hopen wij met deze Villa Nissarda Coteaux d’Aix-en-Provence AOP Rosé verandering in te brengen. Want in dit deel van Frankrijk, waar het iets frisser is dan in het zinderend hete zuiden, doen de roséwijnen een geraffineerde elegantie op.

Wijnfiche

WijnnaamVilla Nissarda - Coteaux d'Aix-en-Provence 2020
EAN-code3343380033235
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Coteaux d'Aix-en-Provence, Provence

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2022

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

Fruitig, Intens

Serveertemperatuur

7-10 °C

Normale prijs€ 15,99 / fles  
Actieprijs€ 9,99 / fles  
Korting in procent 38% voordeelTijdelijke aanbieding! *
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment uitverkocht zijn! (zie FAQ)