-41%
Korting
Tijdelijke aanbieding! *Op voorraad

Vallaresso – Rosso Toscana IGT 2017 (Super Tuscan)

6,49 Bespaar 41%

Krachtig, onalledaags rood uit Toscane, ontstaan vanuit de gedachte dat lekkere wijn geen bureaucratie behoeft. Zie hier de Super Tuscan.

Krachtig en toch fluweelzacht, vol rijp fruit en zwoele kruiden. Een wijn die zich niets aantrekt van starre wijnwetgeving en gewoon doet wat hij moet doen: u laten genieten van het beste dat Toscane te bieden heeft. Wat een held!

Rode wijn van 2017
Land: Italië
Wijnstreek: Toscane
Druivenras: Merlot, Sangiovese, Syrah
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Vallaresso – Rosso Toscana IGT 2017 (Super Tuscan)

Sappige Italiaanse heldenwijn!
Als de Italiaanse druif Sangiovese de hoofdrol speelt, bijgestaan door de van oorsprong Franse druiven Merlot en Syrah, dat weet u het: u hebt te maken met een echte Super Tuscan. Deze rode kanjer van Vallaresso is zo’n heldenwijn.

Prachtig robijnrood met dikke neus van sappige kersen en rode bessen, aangevuld met een mediterraan kruidenbuiltje. In de mond wordt het zo mogelijk nog aangenamer. Hier spatten zwarte bessen aangenaam uiteen. Hinten van chocolade en karamel vormen de kers op de taart. Een volle krachtpatser met een vriendelijke inborst. Vol fruit en diepgang. Zo drinken we hem graag.

Een ‘Super Tuscan’ uit IGT Toscana

Het moet je maar overkomen. Beland je na rijping eindelijk in de fles, bomvol rijp fruit en zwoele kruiden, mag je het kwaliteitscertificaat uit Chiantigebied niet dragen. Enkel en alleen omdat jouw maker naast Sangiovese een handjevol Merlot en Syrah toevoegde. Dat is volgens de wijnregels die gelden voor DOC Chianti als vloeken in de kerk. Die regels schrijven namelijk voor dat een fles Chianti uit tachtig procent Sangiovese mag bestaan, aangevuld met witte druivenrassen uit de wijnstreek. Met wisselende resultaten als gevolg.

Enkele eigenwijze wijnboeren lieten daarop Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc invliegen vanuit Frankrijk. Druiven die het Toscaanse terroir op een waanzinnige manier vertaalden. Zeker als ze niet, zoals gebruikelijk, in Slavische houten vaten maar op Frans eiken mochten rijpen. De wijn, gemaakt wars van wetgeving, sprong levendig uit het vat. Een volfruitige spierbundel. Complex en zijdezacht. De Super Tuscan was geboren.

De heren van de appellatie Chianti konden het nog net opbrengen de doopviering van de nieuwe wijn bij te wonen, maar doopten de krachtpatser uit het DOC-gebied als een Vino da Tavola. Dat weerhield de rebellerende wijnboeren er niet van nog meer flessen te vullen met de vingerlikkend lekkere druivencombinatie. Smaakvolle hoogstandjes, die uiteindelijk ook de hoge heren overtuigden van hun kwaliteit.

De Super Tuscans werden ondergebracht in speciale appellaties, waarvan IGT Toscana de grootste en bekendste is. Regels gelden hier nog altijd niet, de wijnboeren doen gewoon waar ze goed in zijn: het maken van een echte Italiaanse heldenwijn.avische houten vaten maar op Frans eiken mochten rijpen. De wijn, gemaakt wars van wetgeving, sprong levendig uit het vat. Een volfruitige spierbundel. Complex en zijdezacht.

De Super Tuscan was geboren.

Wijnfiche

WijnnaamVallaresso - Rosso Toscana IGT 2017 (Super Tuscan)
EAN-code8002153231548
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Toscane

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2026

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

Rond, Soepel

Serveertemperatuur

16-18 °C

Normale prijs€ 10,99 / fles  
Actieprijs€ 6,49 / fles  
Korting in procent 41% voordeelTijdelijke aanbieding! * Op voorraad
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

* Alle aanbiedingen/kortingen zijn geldig zo lang de voorraad strekt, ze kunnen dus op elk moment uitverkocht zijn! (zie FAQ)