Sorry, reeds uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Sorella del Sole – Cabernet Sauvignon 2019 (Sicilia DOC)

8,99

Maak kennis met de Siciliaanse zonaanbidder Sorella del Sole. Een schitterend robijnrode wijn, gemaakt van de beroemdste druif ter wereld: Cabernet Sauvignon.

De Cabernet Sauvignon druif is verantwoordelijk voor grote wijnen uit Bordeaux en dat-ie ook op Sicilië tot grote hoogte stijgt, bewijst hij met deze zwoele en zondoorstoofde Sorella del Sole, zuster van de zon.

Tongstrelend zachte wijn vol rijp fruit die krachtig genoeg is om te dienen als charmante tafelheer bij rood vlees en wild. Ook heerlijk om zo van te genieten, bij voorkeur bij een blokje harde kaas.

Rode wijn van 2019
Land: Italië
Wijnstreek: Sicilië
Druivenras: Cabernet Sauvignon
6 flessen / doos
Categorieën: ,

Wijnbeschrijving

Sorella del Sole – Cabernet Sauvignon 2019 (Sicilia DOC)

Cabernet Sauvignon met zwoele inslag!
Intens robijnrode wijn waarin de van oorsprong Franse druif Cabernet Sauvignon zich van zijn zonnige kant laat zien. Zodra u de wijn schenkt, wordt u getrakteerd op de zwoele aroma’s van zwarte bessen en rijpe kersen en een vleugje pittige kruiden. Zacht en vol van smaak. Als een imposante mand vol rijpe bramen, zwarte bessen en donkere pruimen. Tonen van mokka en laurier maken het zonnige Italiaanse feest compleet.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is de beroemdste druif ter wereld, die daarom ook wel liefkozend Koning Cab wordt genoemd. Het bekendst is de druif in Bordeaux, waar hij samen met partners Merlot en Cabernet Franc wijnen van topkwaliteit voortbrengt. Sterker nog: het drietal is verantwoordelijk voor de wereldfaam van het Franse wijngebied.

De Cabernet Sauvignon druif wordt wel eens de grote broer van Merlot genoemd, omdat ze samen aan de basis van vele grote wijnen staan. Bovendien hebben beide druiven dezelfde vader. Merlot is ontstaan uit kruising tussen Cabernet Franc en Magdeleine Noire des Charentes, terwijl Cabernet Sauvignon de ergens in de zeventiende eeuw geboren liefdesbaby is van diezelfde Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De Franse wijnboeren konden de uitkomst van die affaire wel waarderen en inmiddels heeft de druif wijnboeren en wijnliefhebbers van over de hele wereld verleid.

In Italië was het de Graaf van Sambuy die in 1820 viel voor de kleine, stevige druif met pittig en donker sap dat doet denken aan cassis, bosvruchten, cederhout, chocolade en een vleugje tabak. De graaf bracht de druif naar Piemonte, vanwaar-ie het hele land veroverde. Ook onder de Siciliaanse zon laat de druif zijn unieke kwaliteiten zien en wel in deze overheerlijke Sorella del Sole.

Wereldberoemde wijnen van Sicilië (Sicilia DOC)

Sinds mensenheugenis is Sicilië, het grootste en zonovergoten eiland in de Middellandse Zee, één van de grootste wijngebieden van Italië. Grote wijnhuizen en kleine wijnboeren werken er sinds enkele decennia gebroederlijk naast elkaar en delen kennis en techniek om samen echte kwaliteitswijnen te kunnen maken. Dat zie je ook in Marsala, het gebied dat ooit bekend stond om zijn gelijknamige versterkte wijn, waar een ware wijnrevolutie heeft plaatsgevonden. Met overheidssubsidies en inzet van grote wijnhuizen werden wijngaarden met inheemse druivenrassen verbeterd en experimenten met Europese druiven ingezet. Kelders werden aangepast en oude houten vaten maakten plaats voor stalen tanks of kleine barriques om het pure fruit uit de druif nog beter tot uitdrukking te brengen in de wijn. Dat werpt zijn vruchten af.

Met het klimaat zat het op Sicilië altijd al wel snor: droge, zonovergoten zomers, weinig regen en de aanwezigheid van de Etna, de vulkanische bodem geeft een geheel eigen en bijzonder karakter aan wijnen van het Italiaanse eiland. Al die verbeteringen en het optimale klimaat leidden ertoe dat Marsala als eerste wijngebied op Sicilië in 1969 een DOC-classificatie kreeg.

Inmiddels telt het eiland iets meer dan twintig DOC-gebieden en nemen wijnen van Sicilië de plek op het wereldtoneel in die ze verdienen!

Wijnfiche

WijnnaamSorella del Sole - Cabernet Sauvignon 2019 (Sicilia DOC)
EAN-code8032700975090
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Italië

Wijnstreek

Sicilië

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16-18 °C

Prijs€ 8,99 / fles  Reeds Uitverkocht!
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen