Sorry, reeds uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

RequeVin – Macabeo Utiel-Requeña 2020 (Blanco)

9,99

Een fruitige witte wijn uit het zonnige Spaanse Utiel-Requeña, die afkomstig is van het gerenommeerde wijnhuis Bodegas Coviñas. Dit wijnhuis ontstond in 1965 toen de meest belangrijke bodega’s in Requena hun krachten bundelden om samen de mooiste wijnen uit de regio te maken.

Het vlaggenschip van het wijnhuis is de Requevin. Met deze Macabeo komt Coviñas met een prachtige witte wijn met elegante aroma’s.

Witte wijn van 2020
Land: Spanje
Wijnstreek: Utiel-Requeña, Valencia
Druivenras: Macabeo
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

RequeVin – Macabeo Utiel-Requeña DO 2020 (Blanco)

Spaanse frisheid

Deze vriendelijke en fruitige droge Spaanse witte wijn is heldergeel van kleur. De geur is fris met nuances van groene appels, citrusfruit en vers gemaaid gras. Droog van smaak, fruitig en impressies van tropische vruchten. De afdronk is lang, mooi in balans en geeft hinten van vers geplukte appels.

Utiel-Requena

De wijnbouw in het Spaanse gebied Utiel-Requeña, ten westen van Valencia, dateert al van voor onze jaartelling. Door de ideale klimatologische omstandigheden trokken veel gepassioneerde wijnliefhebbers naar dit gebied. Zo ook de wijnbouwers van Bodegas Coviñas, gevestigd langs de oever van de rivier Magro.

Het klimaat, de door de eeuwen opgedane kennis en de samenstelling van de bodem bestaande uit een ideale combinatie van zand, kalk en klei, komen perfect tot uiting in de prachtige wijnen die in dit gebied worden gemaakt. Krachtig en met een uitzonderlijk weelderige fruitigheid.

Bodegas Coviñas: sterk door samenwerking

Reden voor een aantal wijnboeren om zich in dit gebied te vestigen en in 1965 de samenwerking aan te gaan onder de naam Bodegas Coviñas. In 1967 werd de Viño de la Reina gemaakt, de eerste gebottelde kwaliteitswijn uit het gebied. Bijna twintig jaar later werd die wijn omgedoopt tot Enterizo, een serie wijnen die inmiddels het vlaggenschip vormt van het samenwerkingsverband.

Internationale bekendheid verwierf de bodega toen het in 1994 besloot de serie Monte Mayor op de Europese markt te brengen. Een wijs besluit, waarmee een periode van expansie is ingeluid. Dit alles vanzelfsprekend zonder de unieke persoonlijkheid van de wijngaarden en de kwaliteit van de wijnen uit het oog te verliezen. Want, zoals Bodegas Coviñas dat zelf aangeeft: “De druiventeelt en de wijnbouw vormen sinds het begin der tijden ons wijn-erfgoed, van ouders op kinderen overgedragen als onze meest waardevolle schat.”

Wijnfiche

WijnnaamRequeVin - Macabeo Utiel-Requeña 2020 (Blanco)
EAN-code8719418023045
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Utiel-Requeña, Valencia

Wijnhuis/label

,

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

8-10 °C

Prijs€ 9,99 / fles  Reeds Uitverkocht!
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen