Sorry, reeds uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Pierre Chainier – Rosé d’Anjou 2020

10,99

Deze prachtige Rosé d’Anjou van Domaine Pierre Chanier is gemaakt van het beste fruit uit de Loire-vallei.

Boordevol knettervers zomerfruit als aardbeien, framboos en besjes. De zuivere mineraliteit en frisse afdronk doen je direct verlangen naar een tweede slok.

Rosé wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Anjou, Loire
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grolleau
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Pierre Chainier – Rosé d’Anjou AOP 2020

Een prachtige mix van grolleau, cabernet franc en cabernet sauvignon druiven. Deze rosé d’Anjou heeft een heldere zalmroze kleur en delicate aroma’s van vers zomerfruit en pudding. Heerlijk zacht en rond van smaak met een hint meloen, zuivere mineraliteit en een frisse finale.

Gekoeld serveren bij een zomerse picknick, mediterrane gerechten of gewoonweg als aperitief.

Domaine Pierre Chanier

Deze fruitige rosé komt uit handen van François Chainier van Maison Pierre Chanier waar de familie Pierre Chanier al sinds de achttiende eeuw actief is. Het bedrijf is gevestigd in Amboise, een koninklijke stad gebouwd aan de oevers van de Loire.

Van Bordeaux, waar de eerste wijnstokken zijn aangeplant, is de familie verhuisd naar de Loire waar ze in 1973 hun domein oprichtte. Het stokje is van generatie op generatie overgedragen en het bedrijf heeft zich inmiddels gevestigd als gerenommeerd bedrijf in de Loire-vallei. Inmiddels bezitten ze 250ha aan wijngaarden die zich uitstrekken tussen Tours en Blois.

Rosé d’Anjou

Rosé d’Anjou is een benaming voor roséwijnen uit de Anjou-regio in de westelijke Loirestreek in Frankrijk. Het Anjou-gebied ligt tussen Angers en Ancenis met een lengte van vijftig kilometer. Voor deze soepele en fruitige roséwijnen is de belangrijkste druif de Grolleau. De druif is afkomstig uit de Loire en is afgeleid van het Franse grole, wat kraai betekent. Een verwijzing naar de donkere kleur die de druiven hebben. Het zijn druiven die een laag alcoholpercentage hebben en zorgen voor een goede balans in de zuren bij een wijn. Het is een krachtige druif die veel aroma’s afgeeft van rood fruit als aardbei en framboos en een karakteristieke levendigheid in de wijn brengt. Om de kwaliteit en de populariteit van deze wijnen te verhogen kunnen ze ook Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Gamay, Pineau d’Aunis en Grolleau gris bevatten. Een typische rosé d’Anjou is relatief zoeter dan andere roséwijnen en staat bekend om de aroma’s van rozen, rode bessen en bananen.

Wijnfiche

WijnnaamPierre Chainier - Rosé d'Anjou 2020
EAN-code3245372052029
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Anjou, Loire

Wijnhuis/label

Druivenras

, ,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

11,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

6-8 °C

Prijs€ 10,99 / fles  Reeds Uitverkocht!
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen