Sorry, reeds uitverkocht! Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

Picadora – Cabernet & Merlot Vintage 2020 (Chile)

8,99

In één van de beste wijngebieden van Central Valley liggen de wijngaarden van het Chileense huis Picadora.

De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven die gebruikt zijn voor deze imponerende rode wijn worden gekust door de hete zon, terwijl de bergen zorgen voor koele nachten. Deze wijn geeft daar veel voor terug: warm donker fruit overgoten met chocolade. Heerlijk!

Rode wijn van 2020
Land: Chili
Wijnstreek: Central Valley (Chili)
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Picadora – Cabernet & Merlot Vintage 2020 (Chile)

Top of the bill!
De stralende zon overdag en de koele nachten in Central Valley hebben de Cabernet Sauvignon en Merlot goed gedaan. Het duo beloont dat met een milde wijn die diepe indruk maakt met de fruitige geuren van zwarte bessen en een haast heilzame hint laurier.

Vol en zacht van smaak met veel donker fruit. De warme en lange afdronk is een feest dankzij een vleug chocolade en een aangename rokerigheid. Top of the bill from Central Valley. En dat met een prijs-kwaliteitsverhouding waar wij u tegen zeggen.

Het wijnhuis Picadora

Het Chileense wijnhuis heeft diverse wijngaarden gelegen in Central Valley, één van de beste wijngebieden van Chili. Deze regio beschikt over zeer goede omstandigheden, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. De nabije bergen zorgen voor koele nachten die de druiven hun aroma’s doen behouden. Jaar in jaar uit maakt dit wijnhuis uitstekende wijnen!

Wijnland Chili

Chili is een smal, maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte in het oosten en het kustgebergte en de Stille Oceaan in het westen.

De condities voor wijnbouw zijn in Chili uitzonderlijk gunstig. Eén van de sterke punten is het gezonde, droge klimaat met zijn vele uren zonlicht. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de stofwisseling in de wijnranken, het zorgt er ook voor dat ziekten in de wijngaard nauwelijks voorkomen.

De Chilenen zijn de laatste jaren druk bezig meer verfijnde en complexe wijnen te maken, door meer de nadruk te leggen op de specifieke herkomst en het terroir van hun wijnen. Bovendien bieden ze nu lekker veel variatie in hun assortiment aan.

Wijnfiche

WijnnaamPicadora - Cabernet & Merlot Vintage 2020 (Chile)
EAN-code8720088830536
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Chili

Wijnstreek

Central Valley (Chili)

Wijnhuis/label

Druivenras

,

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2023

Alcoholpercentage

13,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

16 °C

Prijs€ 8,99 / fles  Reeds Uitverkocht!
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen