Op voorraad

LÖSS – Grüner Veltliner 2022 (Niederösterreich)

13,49

Deze Löss Grüner Veltliner is levendig, overtuigend en aangenaam tot de laatste slok dankzij gde eschenken van Moeder Natuur. De druiven in deze Grüner Veltliner mochten namelijk rijpen op eeuwenoude lössgronden, rijk aan mineralen. Hier hebben de druiven hun levendige frisse aroma’s en koele kruiden opgedaan.

Nog zo’n geschenk: de perfecte hoeveelheid regen en precies genoeg zon.

Het geeft deze Grüner Veltliner een schitterende zuiverheid en harmonieuze fruitsmaken. Elegant en vol van energie. Zet de Wienerschnitzel maar op het vuur en deze wijn in de koelkast.

Witte wijn van 2022
Land: Oostenrijk
Wijnstreek: Niederösterreich (Neder-Oostenrijk)
Druivenras: Grüner Veltliner
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

LÖSS – Grüner Veltliner 2022 (Niederösterreich)

Zuivere en aromatische Grüner Veltliner van unieke oeroude bodem!
Zuiver als een bergstroompje dat lichtgeel met groene schakeringen in het glas stroomt. Vult de neus met frisse aroma’s van citrusvruchten als citroen, limoen en een prettig partje grapefruit. Ananas geeft een weelderig exotische twist aan deze Grüner Veltliner, die ook bijzonder zuiver over de tong gaat. Met opnieuw verfrissend en levendig citrus en natuurlijk dat kenmerkende witte pepertje.

Sappig en elegant, droog en delicaat. Van eerste tot laatste slok ‘ein Grüner Genuss aus Niederösterreich’.

Staan er asperges op het menu? Dan hoort deze spannende LÖSS Grüner Veltliner beslist ook op tafel. Zum Wohl!

Grüner Veltliner

Grüner Veltliner is de trots van Oostenrijk. De inwoners van het Alpenland zijn dol op deze druif, die ze ook wel Gruvee (spreek uit: groovy, wat zoveel betekent als gaaf) noemen. Dit met een knipoog naar de Engelsen en Amerikanen die dol zijn op Grüner Veltliner, maar moeite hebben met het uitspreken van de naam.

Oostenrijks trots rijpt sterk en laat, hoe meer zon de druif krijgt, hoe beter. Als de druivenstok dan ook nog eens stevig met zijn wortels in een oeroude bodem van löss staat, krijgt de druif z’n kenmerkende stuivende aroma’s en dat pittige pepertje in de afdronk.

Vanwege die eigenschappen behoort Grüner Veltliner tot de beste witte wijnen ter wereld en wedijvert op internationale competities met de grote witte wijnen uit Bourgogne. Grüner Veltliner is dé smaakmaker uit Oostenrijk. Het is dankzij z’n veelzijdigheid de lieveling van sommeliers. Want de Grüner Veltliner is de beste vriend van velen: van een traditionele Wienerschnitzel tot kruidig Aziatisch als romige en pittige curry’s.

Unieke “löss” wijn van dito bodem in Niederösterreich

De meest verfijnde wijngebieden van Europa? Die vinden we zonder twijfel in Oostenrijk. In Niederösterreich, het gebied te noorden en westen van Wenen, om precies te zijn. Langs de machtige rivier Donau als levensader, vinden we hier iconische wijngebieden als Wachau, Kremstal, Kamptal en Wagram, het mekka van de Löss-wijngaarden die finesserijke Grüner Veltliners voortbrengen.

De Löss in Niederösterreich stamt uit de een-na-laatste en laatste ijstijd, toen – geloof het of niet – de Noordzee droog stond. Sendiment van die zeebodem, zoals fossiele schelpen, werd door de wind meegevoerd en zette zich af in een brede zone van Belgisch- en Nederlands-Limburg via Duitsland tot in Oostenrijk, Polen en zelfs Roemenië.

Het is die bijzondere bodem die wijnen uit Löss wijngaarden een herkenbaar licht, fruitig en bijzonder aromatisch karakter en koele kruiden geven. Net iets molliger en rijper dan de klaterfrisse Riesling en toch heerlijk strak in het sap.

Dat maakt deze Löss Grüner Veltliner uit Niederösterreich tot een echte genietwijn, die ook perfect combineert met oesters. Zwaai de deur dus maar open voor deze prachtwijn en overtuig uzelf!

Wijnfiche

WijnnaamLÖSS - Grüner Veltliner 2022 (Niederösterreich)
EAN-code9120016185544
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Oostenrijk

Wijnstreek

Niederösterreich (Neder-Oostenrijk)

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Alcoholpercentage

12,0 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 13,49 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl