Op voorraad

Le Triomphe – Chardonnay 2021 Pays d’Oc

11,99

Hulde aan Pays d'Oc, het Franse wijngebied dat niet op een landkaart staat maar wel op menig wijnkaart. Wijnen uit dit deel van Zuid-Frankrijk zijn namelijk met een zegetocht bezig.

Aan de kust van de Middellandse Zee en aan de voet van de Pyreneeën doen de druiven een opmerkelijke kracht op. Dat ervaart u in deze Le Triomphe Chardonnay, die met zijn frisheid en volle romigheid gerust als Bourgogne look-a-like kan worden bestempeld.

Spannend en groots als zijn vakbroeder en dat voor een fractie van de prijs. Zie hier de triomf van Pays d'Oc!

Witte wijn van 2021
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Le Triomphe – Chardonnay 2021 Pays d’Oc IGP

Romige Chardonnay in Bourgognestijl!
Fonkelende citroengele wijn uit Pays d'Oc in de welbekende stijl van een grote Bourgogne. Dat betekent in de neus een expressieve frisheid dankzij impressies van citrus en rijp tropisch fruit als perzik, stijlvol afgerond door tonen van hazelnoot, een heerlijk vleugje hout en de rijke geur van boterbabbelaar.

Dat frisse karakter klinkt ook door in de mond, waar citrus en tropisch fruit opnieuw gezelschap krijgen van rijke houttonen en romige vanille. Expressief en complex, een wijn waarin alle geuren en smaken perfect met elkaar in harmonie zijn. Quel Triomphe!

Goed te combineren met o.a. vis, wit vlees, kip, garnalen, romige soep en zachte kazen.

Chardonnay

Het is de lieveling van menig wijnboer én wijnliefhebber: de Chardonnay druif. Da’s niet verwonderlijk, de druif die van oorsprong uit Bourgogne komt, voelt zich vrijwel overal thuis en laat zich transformeren tot de lekkerste wijnen. Van aangenaam fris en fruitig tot vol met een boterachtig vetje, romig en boterzacht. Kwaliteiten die de druif inmiddels vrijwel overal ter wereld tentoonstelt. In het verre Chili bijvoorbeeld en dichterbij de wieg: in Pays d’Oc, waar de druif die schittert in deze Le Triomphe heeft gerijpt.

Dankzij het bijzondere klimaat, in het zonnige zuiden van Frankrijk waar de Middellandse Zee voor afkoeling en de Pyreneeën voor bescherming zorgen, doet de druif aroma’s op die vergelijkbaar zijn met die die rijpen in Bourgogne. Dat is best opmerkelijk, want hoewel de Chardonnay overal groeit, smaakt-ie bijna nergens hetzelfde. De druif neemt namelijk overal de typische kenmerken van het terroir over.

Niet voor niets wordt Chardonnay gezien als de kameleon van de wijnwereld. Toch hebben alle Chardonnays, ongeacht herkomst, één ding gemeen: een heerlijk romig mondgevoel. Dat ervaart u ook in deze Le Triomphe Chardonnay Pays d’Oc.

Pays d’Oc: kwaliteit uit Languedoc-Roussillon

Menig Nederlander brengt er de zomervakantie door: de Zuid-Franse Languedoc-Roussillon, genietend van de mediterrane zon. Als het even kan met een glas goede wijn in de hand. Dat kan, want in het gebied dat ooit bekend stond als de bakermat van de bulkwijn wordt al jaren gewerkt aan de kwaliteit van wijnen.

Veel wijnen uit Languedoc-Roussillon voldoen aan de strenge criteria die gelden voor de kwalificatie Appellation d’Origine Contrôlée (AOC). Daar tussendoor slingeren de wijngaarden van Pays d'Oc IGP als een soort oenologische lappendeken. Een Frans buitenbeentje waarvoor andere kwaliteitseisen gelden dan voor de AOC. Dat geeft wijnmakers vrijheid en de mogelijkheid om binnen de kaders te experimenteren.

Om wijnen te maken die voldoen aan de eisen die wijnliefhebbers anno nu stellen aan de kwaliteit van een wijn. Met andere woorden: de wijnmaker is aan zet en niet de overheid. Dat maakt Pays d'Oc interessant voor iedereen met liefde voor wijn, van wijnboer tot wijndrinker. Dat ervaart u in de bijzondere wijnen van Le Triomphe.

Wijnfiche

WijnnaamLe Triomphe - Chardonnay 2021 Pays d'Oc
EAN-code3249381081735
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Languedoc-Roussillon, Pays d'Oc

Wijnhuis/label

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

12,5 %

Smaakprofiel

,

Serveertemperatuur

10-12 °C

Prijs€ 11,99 / fles  Op voorraad
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel.be of Wijnvoordeel.nl