Verwacht / Tijdelijk uitverkocht!Tip: Profiteer van actuele aanbiedingen

El Real – Cava Brut ‘Método Tradicional’

16,98

Te koop bij:

De druiven voor deze El Real worden met de hand geplukt in de wijngaarden van Cavas Masachs. Dit gerenommeerde familiewijnhuis maakt al sinds de vorige eeuw de prachtigste mousserende wijnen.

Deze El Real is een frisse Cava met een perfecte balans, die feestelijke momenten en mooie maaltijden tot een absoluut hoogtepunt brengt.

Cava
Land: Spanje
Wijnstreek: Catalunya (Catalonië), Penedès
Druivenras: Macabeo, Perellada, Xarel-lo
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

El Real – Cava Brut ‘Método Tradicional’

Fonkelende Cava met een fijne mousse van gerenommeerd Spaans wijnhuis!
Een buitengewoon smaakvolle, droge en frisse Cava die strogeel fonkelt in het glas, waar levendige bubbels zorgen voor een fijne mousse. Met een rijpe neus van groene appels, peer en gedroogde noten, aangevuld met de heerlijke geur van verse toast. Smaakvol, strakdroog en elegant met opnieuw veel fruitsmaken en knapperige toast. Een lichte kruidigheid en een prachtige mineraliteit maakt deze Cava, waarin de frisse zuren prachtig in balans zijn met de mooie fruittonen, helemaal af.

Cavas Masachs

Het familiehuis Cavas Masachs ligt in het dorpje Vilafranca del Penedès, een wijngebied bij uitstek waar al sinds de tijd van de Romeinen wijndruiven worden verbouwd.

Josep Masachs Llorach richtte het wijnhuis in de jaren twintig van de vorige eeuw op. De wijnen die hier worden gemaakt waren in principe bedoeld voor eigen gebruik en om aan naaste vrienden te geven. Zoon Josep nam het levenswerk van zijn vader later over. Ook hij hield het bij een zeer beperkte productie en had als persoonlijk doel de kwaliteit van de Cava’s te verbeteren.

In 1977 besloot Josep toch om, met de inmiddels opgedane ervaring en kennis van zijn ouders, een lijn Cava op de markt te brengen. Beetje bij beetje werd de uitstekende kwaliteit van de Cava’s van deze jonge producent in zowel binnen- als buitenland bekend. Door de steeds groter wordende vraag werd het familie wijnhuis te klein en verkaste Josep in 1985 naar het landgoed Mosarra in de gemeente Torrelles de Foix.

Tot op de dag van vandaag wordt hier nog steeds met hetzelfde enthousiasme, en met respect voor mens en milieu, prachtige Cava gemaakt van uitstekende kwaliteit.

El Penedès

Penedès is het belangrijkste wijnbouwgebied van Catalonië. Er heerst hier een typisch mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters wat zorgt voor optimaal rijpe druiven.

Het gebied is voorzien van alle factoren die een uitstekende wijnbouw mogelijk maken. De karakteristieke mediterrane ligging, gecombineerd met de bodem en ondergrond, een bijzonder gunstig klimaat zowel in de zomer als winter én zo’n 30 regendagen per jaar maken de regio een waar paradijs voor wijnbouw. Een bevoorrechte locatie dus, die Cavas Masachs in staat stelt om jaar na jaar uitzonderlijke druiven te oogsten.

Eeuwen geleden werd wijn beschouwd als het elixer van de goden en gezien als de bron van gezondheid en, soms, geluk. Vanaf de geboorte van de Romeinse beschaving verspreidde de kunst van het wijnmaken zich over het Middelandse-Zeegebied. De Catalaanse regio El Penedès bleek al snel een van de meest bedeelde regio’s voor het maken van prachtige wijnen.

Vandaag de dag wordt de oorsprongsbenaming Penedès dan ook wereldwijd erkend en gewaardeerd.

Wijnfiche

WijnnaamEl Real - Cava Brut 'Método Tradicional'
EAN-code8410644350201
Wijnsoort/kleur

, ,

Wijnland

Spanje

Wijnstreek

Catalunya (Catalonië), Penedès

Wijnhuis/label

,

Druivenras

, ,

Wijnjaar

nvt

Op dronk vanaf

Nu

Alcoholpercentage

11,5 %

Smaakprofiel

,

Prijs€ 16,98 / fles  Verwacht / Tijdelijk uitverkocht
Aantal flessen per doos

6 wijnflessen

Online Wijnhandel

Te koop bij:
Wijnvoordeel.be (België)
Wijnvoordeel.nl (Nederland)