Wijnbeschrijving
Domaine de la Jasse – ‘Fines Bulles’ Brut Rosé 2021
Een unieke, verfrissend fruitige ‘belletjes rosé’!
Fonkelend helder zalmroze rosé wijn. Stuivend fruitig bouquet met knapperige besjes, bosvruchtjes, aardbei en framboos. Mooi droog van smaak met een verfijnde mousse, een knapperige frisheid en een lange finale vol bosaardbeitjes.
Een unieke, verfrissend fruitige ‘belletjes rosé’. Een ware traktatie!
Gemaakt van 50% Grenache, 30% Syrah, 15% Caladoc en 5% Nielluccio druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst voor behoud van frisheid.
Heerlijk als feestelijk aperitief en bij o.a. gamba’s van de grill, quiche en salades. Nu van genieten tot 2024.
‘Fines Bulles’ Brut Rosé
De Fines Bulles van Domaine de la Jasse is een aantal jaar geleden ontwikkeld met de professionele hulp en het advies van een Grand Cru Champagne wijnmaker. Deze speciale Franse wijn combineert het plezier van een verfrissende rosé wijn met het sprankelende karakter van een schuimwijn.
Elk jaar wordt de gelimiteerde mousserende rosé wijn in kleine hoeveelheden gemaakt van de Syrah en Grenache druiven. Dit jaar ook verrijkt met Caladoc (een kruising van Grenache en Malbec) en Nielluccio (van oorsprong een Corsicaanse druif). Beide druiven geven volgens wijnmaker Bruno Le Breton dit jaar de gewenste ‘finishing touch’. Deze worden tijdens een speciale nachtelijke oogst geplukt van de meest koele delen in de wijngaard. Op die manier worden ze op een natuurlijke manier beschermd tegen oxidatie en behouden ze hun knapperig frisse tonen.
“Aan het einde van de gisting maakt het gebruis van de fijne bubbels spreekwoordelijk een beetje gek, maar het is werkelijk een smakelijk genot voor de keldermeester en zijn team om zich te verkoelen met deze o zo fruitige en sprankelend verfrissende wijn.
Tijdens de ‘sous-tirages’ en de lagering, verliest de rosé helaas de bubbels. “Ik wilde dit smakelijke plezier dan ook terug vinden en heb dit weten te bewerkstelligen door voor het bottelen de ontsnapte fijne bubbels weer toe te voegen. Want de elegantie van een mousserende wijn is het resultaat van de finesse van zijn bubbels!” aldus de enthousiaste wijnmaker Bruno Le Breton.