Tijdelijk uitverkocht ➩ Tip: Profiteer van de actuele aanbiedingen!

Domaine de Gry-Sablon – Moulin-à-Vent 2020

18,99

Bij Beaujolais denken velen aan de jonge Beaujolais Primeur die elk jaar vanaf de derde donderdag van november op de markt komt.

Er worden echter ook prachtige Crus du Beaujolais gemaakt in verschillende geselecteerde wijngebieden, van een heel andere orde dan de jonge, frivole primeurwijnen. Deze Crus zijn de beste wijnen uit de Beaujolais en zij tonen de ware potentie van deze wijnstreek.

Vol trots stellen wij deze met gouden medaille gedecoreerde Moulin-à-Vent van Domaine de Gry-Sablon dan ook graag aan u voor.

Rode wijn van 2020
Land: Frankrijk
Wijnstreek: Beaujolais, Moulin-à-Vent
Druivenras: Gamay
6 flessen / doos

Wijnbeschrijving

Domaine de Gry-Sablon – Moulin-à-Vent 2020 (Medaille d’Or)

Sappige fruitbom!
Deze Crus du Beaujolais is granaatrood van kleur. In de neus speelse aardbei, framboos, en aalbesjes. Elegant van smaak met sappig rood fruit, jeugdige frisheid, vanille en licht rokerige tonen vanwege de houtrijping. Een Beaujolais met flink wat power. Drink `m gerust iets koeler, rond 15-16 graden, dan komt het fruit nog beter naar voren.

Gemaakt van 100% Gamay druiven.

Een fijne wijn bij gerookte ham, tournedos met rode wijn saus en gevogelte.

Domaine de Gry-Sablon

Al meer dan 20 jaar brengen de gepassioneerde Christine en Dominique Morel authentieke wijnen uit de Beaujolais voort. De verschillende wijngaarden die het Domaine bezit, hebben allemaal hun eigen unieke terroir.

De oprichting van Domaine de Gry-Sablon gaat ver terug, tot in de eerste jaren van 1900 en is destijds begonnen in het stadje Emeringes. Dhr. Besson, overgrootvader van Dominique Morel vond in die tijd de allereerste filter pers uit en verdiende daarmee een bronzen medaille op Concours Lepine 1910.

Vandaag de dag heeft het domaine wijngaarden verspreid over 8 verschillende regio`s in het Beaujolais gebied: Chenas, Brouilly, Saint-Amour, Fleurie, Regnie, Morgan, Julienas en Moulin-a-Vent. Op het landgoed wordt al het landbouwwerk met de hand gedaan, worden de druiven met uiterste precisie geoogst en gesorteerd alvorens ze aankomen in de wijnmakerij.

Moulin-à-Vent

De Crus Moulin-à-Vent staat bekend als een stevige Beaujolaiswijn. Het zijn stoere wijnen die veel kracht en kaliber hebben en daarnaast zacht en elegant zijn. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 230 en 390 meter. Het specifieke karakter in de wijn ontstaat dankzij de bijzondere bodem van fijn roze graniet en mangaan in Moulin-à-Vent. Mangaan is een bros metaal dat wordt gebruikt om metaal te versterken. De naam Moulin-à-Vent heeft de regio te danken aan een oude graanmolen die midden in het district staat.

Wijnfiche

WijnnaamDomaine de Gry-Sablon - Moulin-à-Vent 2020
EAN-code3760044755607
Wijnsoort/kleur

Wijnland

Frankrijk

Wijnstreek

Beaujolais, Moulin-à-Vent

Wijnhuis/label

Druivenras

Wijnjaar

Op dronk vanaf

Nu

Op dronk tot

2024

Alcoholpercentage

14,0 %

Smaakprofiel

Rond, Soepel

Serveertemperatuur

15-16 °C

Prijs€ 18,99 / fles
Online Wijnhandel

Bestel bij Wijnvoordeel

Aantal flessen per doos

6 wijnflessen